Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her

Kom og mød Export Manager Karl Thögersen fra Nyetimber
i selskab med Vinspecialisten Brønderslev

Winemakers Dinner

5 spændende vine i harmoni med 5 retter


Tid og sted

Brønderslev Hallerne,

Knudsgade 15,

9700 Brønderslev

Torsdag d. 25. november 2021
kl. 18.30


NYETIMBER
Product of England

Classic Cuvee NV, Nyetimber, England​​​​​​​

kr. 349,-

Cuvee Chérie Demi-Sec NV, Nyetimber, England​​​​​​​

kr. 349,-

2013 Blanc de Blancs, Nyetimber, England​​​​​​​

kr. 549,-

Rosé NV, Nyetimber, England

kr. 459,-

2013 Tillington Single Vineyard, Nyetimber, England​​​​​​​

kr. 1.039,-​​​​​​5 vine & 5 retter
pr. pers. kr. 599,- ​​​​​​​


Tilmelding

Tilmelding og betaling sker direkte til:

Vinspecialisten Brønderslev

Algade 60
9700 Brønderslev

Tlf. 96 45 04 08

E-mail: brø[email protected]

Vi glæder os til at se jer!


Nyetimber

Engelske bobler i verdensklasse? Ja da! Nyetimbers vinmarker deler ligheder med nogle af de bedste i verden. Jord rig på kalk og sandsten er god grobund for vinrankerne i det sydlige England. Klimaet gør, at druerne modner langsomt, så de opnår en perfekt balance i syre og modenhed, kompleksitet og finesse. Når klimaforandringerne samtidig gør, at mere klassiske vinområder ofte oplever problemer med for høje temperaturer og de mere nordliggende vinområder – ikke kun i England – får gavn af de højere temperaturer, så er der absolut grund til at udvide sin vinøse horisont.De historiske spor på Nyetimber rækker helt tilbage til 1086, hvor gården bliver nævnt i The Domesday Book, som var normannernes grundlag for skatteopkrævning i det land, de erobrede 20 år tidligere, efter Slaget ved Hastings i 1066. Der skulle dog gå mange år endnu, før de første druer blev plantet. Det gjorde de først i 1988, hvor tre af de mest klassiske druer til produktion af mousserende vin fik hjem i den sydengelske jord – Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Eric Heerema overtog gården i 2006 og ansatte de to nuværende winemakers.

De historiske spor på Nyetimber rækker helt tilbage til 1086, hvor gården bliver nævnt i The Domesday Book, som var normannernes grundlag for skatteopkrævning i det land, de erobrede 20 år tidligere, efter Slaget ved Hastings i 1066. Der skulle dog gå mange år endnu, før de første druer blev plantet. Det gjorde de først i 1988, hvor tre af de mest klassiske druer til produktion af mousserende vin fik hjem i den sydengelske jord – Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Eric Heerema overtog gården i 2006 og ansatte de to nuværende winemakers. ​​​​​​​

Nyetimber bruger kun håndplukkede druer fra egne marker, som Head Winemaker og Winemaker, Cherie Spriggs og Brad Greatrix, personligt inspicerer. Parret, som også er gift, anvender den klassiske Methode Traditionelle i produktionen af vinene, som lagres i længere perioder for at udvikle kompleksitet. Siden de tre har produceret de mousserende, sydengelske vine, har de vundet anerkendelser verden over og taget sejren et utal af konkurrencer, hvor vinene er blevet blindsmagt og bedømt af nogle af verdens mest berømte vineksperter.