Marc de Bourgogne, Clos des Mouches

Frankrig
Bourgogne
0,70 ltr.
DKK 450,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Intens, mørk ravfarve i glasset og en aroma, som leverer honningkage, tobak, vanilje og tørret frugt. Balanceret på tungen, blød og rund og med hint af krydderier.
Specifikationer
Leverandør
Joseph Drouhin
Land
Frankrig
Område
Bourgogne
Underområde
Côte de Beaune
Type/Farve
Marc
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
1
Alkohol
40,00%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Plasticprop
Pakning
Karton
Idéen bag Marc er et udtryk for den holdning, der altid har præget bondesamfundene verden over, nemlig at intet må gå til spilde. Efter presning af vinen står man tilbage med en masse stængler, skaller og druerester, som man oprindeligt ikke havde nogen anvendelse for.
Disse rester skulle dog under ingen omstændigheder gå til spilde, og en opfindsom vinbonde fandt på at destillere en brændevin til eget forbrug på drueresterne. Kollegaerne må have kigget ham over skulderen, for i dag er Marc at finde på hylderne i enhver vinbutik med respekt for sig selv.

Når man skal fremstille Marc, tømmer man pressen for druestængler, skaller og sten. Disse samles i store lufttætte fade, hvor de får lov at ligge i flere dage for at udvikle de aromatiske stoffer. Efterfølgende destilleres de af 2 gange i henhold til potdestilleringsmetoden, hvilket frembringer et produkt med en alkoholprocent mellem 52-71%. Endelig nedbringes alkoholprocenten til ca. 40%, før Marc'en enten lægges på fade for at udvikle sig yderligere, eller bliver aftappet på flaske og frigivet til salg.
Joseph Drouhins Marc fremstilles udelukkende af kvaset fra prestigevinen Clos des Mouches. Efter destilleringen lægges Marc'en på fade, hvor Clos des Mouches tidligere har lagret. Her udvikler Marc'en sig yderligere, før den tappes på flaske og frigives til salg.
Intens, mørk ravfarve i glasset og en aroma, som leverer honningkage, tobak, vanilje og tørret frugt. Balanceret på tungen, blød og rund og med hint af krydderier.