Vores vinbutikker må fortsat holde åbent, da vi hører ind under dagligvarebutikker. Klik og læs mere her
Der er ikke meget, der kommer tættere på følelsen af ren lykke end at sidde med et lækkert måltid og et velsmagende glas vin, som sammen får smagsløgene til danse. Vin og mad er et himmerigsmatch, fordi de fremhæver hinandens smagsnuancer og kan gøre 2+2 til 5. Når mad bliver tilberedt med kærlighed, smager det fantastisk. Kæl på samme måde for vinen ved at ilte, servere i passende glas og temperatur, og den forkæler dig på samme måde. Ofte vælger man vinen på baggrund af den menu, som man ønsker at servere. Her på siden kombinerer vi vine og opskrifter ud fra druer, smage og områder. Opskrifter, du kan lade dig inspirere og udfordres af i det smukke samspil mellem mad og vin.
Sprængt kalkun i æblecider saltlage
Her får du Fess Parkers opskrift
på sprængt saftig kalkun i æblecider saltlage. Så bliver det ikke meget mere amerikansk! Og det behøver slet ikke være særlig svært
Oksemørbrad med hvidløgssmør + tips og tricks
Oksemørbrad er noget af det fineste kød, du kan servere for dine gæster, men det er også et stykke kød, der skal forberedes og tilberedes korrekt på grillen
Balsamico-glaseret rosenkål med pancetta
Prøv Fess Parkers opskrift på balsamikoglaseret rosenkål med sprød pancetta. Det er en fantastisk smagfuld ret, som egner sig perfekt som tilbehør til dine hverdagsretter
Græskarkage
Her får du Fess Parker Winerys helt egen opskrift på efterårsklassikeren, græskarkage. De krydrer den med kanel og pekannødder for et ekstra crunch[...]
.
Oksespidsbryst eller Brisket i grill
Oksespidsbryst og amerikansk Brisket er stort set identiske udskæringer. De langtidssteges begge og med rub. Dog vejer et dansk oksespidsbryst typisk vejer 1.5 til 2.5 kg, mens en amerikansk Brisket vejer 2.5 til over 6 kg.
Alt du skal vide om pizza
Pizzaen blev opfundet i Italien, nærmere bestemt i den syditalienske by Napoli hvor man bagte pizzaer af ugæret dej. Pizzaerne havde en tyk bund og blev serveret med tomat og ost på. Hurtigt blev denne ret populær, og man begyndte at eksperimentere med forskelligt fyld og smagsvarianter.
Grillet hjertesalat med bacon og blåskimmelost
Denne forret er både hurtig og nem at lave, og så smager det ganske lækkert. Brug retten som en forret eller som en snack. Den fungerer også skøn som en let frokostret.
Rødvinssauce er prikken over i´et når du skal servere en god bøf eller et stykke lækker oksesteg. Her er en nem og hurtig opskrift på rødvinssauce
Når du vælger en rødvin til din rødvinssauce, bør du overveje hvilken type ret, du serverer.
Rødvinssauce - Den avancerede
Et godt stykke kød kræver sin sovs. Skal du forkæle dine gæster lidt ekstra, får du her opskriften på en rødvinssauce der smager helt fantastisk til en god bøf eller et stykke oksesteg.
Et godt råd er også at bruge samme type vin, som du drikker til maden.
Braiseret flankesteak - en fantastisk udskæring til grillen
Flankesteak er en herlig steg, som typisk består af oksekød, men du kan også sagtens få den af gris. Flankesteak er skåret af den bagerste del af brystet, men indeholder ikke ben. Den kan steges, braiseres, koges og ikke mindst grilles. Og så passer det eminent kød til grillen.
Marineret flankesteak - en fantastisk udskæring til grillen
Flankesteak er et hamrende godt stykke kød til grillen! Stegen består som regel af oksekød, men du kan også sagtens få den af svinekød. Selvom udskæringen sidder på den bagerste del af brystet, og du kan tilberede det på et utal af måder.
Graham's Pandekager med appelsin og grape
Verden over serveres der pandekager til kyndelmisse den 2. februar. Om du vil følge denne tradition eller bare har lyst til pandekager, får du her Graham's helt egen opskrift på pandekager med et strejf af appelsin og grape.
Denne chokolademousse er en nem og lækker dessert til at slutte en hyggelig aften af med. For ikke at bruge for meget tid i køkkenet når gæsterne er der, er dette en dessert der kan forberedes dagen før.
Prøv en opskrift, her er matchet: