Premium Brands

Mackmyra Skördetid  46,1%

Sverige
0,70 ltr.
DKK 650,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Svenske Mackmyras Single Malt har ligget seks måneder på Masi Costasera Amaronefade. Det kan smages. Aromaen er krydret, frugtig og med en varm, vinøs fornemmelse , mens whiskyen har fået en sødmefuld fylde, vinøse noter af druer, rosiner og krydderurter. Det er første gang, Mackmyra har fadlagret på Amarone, som resulterer i en whisky, der er oplagt til de kolde og lange vinteraftener. Guld ved C2C Spirits Cup 2017 Guld ved Stockholm Beer & Whisky Festival 2017
Specifikationer
Leverandør
Mackmyra
Land
Sverige
Type/Farve
Whisky
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
46,10%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Tanken om et svensk whiskydestilleri opstod egentlig, fordi der slet ikke var nogle svenske whiskydestillerier tilbage i 1998. Og det var egentlig mærkeligt, for faktisk har Sverige flere gode betingelser for whiskyproduktion. Sverige har adgang til noget af verdens reneste vand, som er udgangspunktet for whisky. Svensk byg udvikler en særlig sødme pga. landets lange sommerdage. Endelig har svensk egetræ en anden karakter end amerikansk egetræ, som whiskydestillerierne ellers ofte bruge. De svenske egetræer vokser kun langsomt i det barskere klima og får en lidt grovere karakter, som går rigtig fint i spænd med sødmen fra byggen. I 1999 producerede Mackmyra de første dråber svensk whisky og det hele kulminerede foreløbig i 2015, da Mackmyra vandt prisen World Distiller of The Year af Wizards of Whisky.
Svenske Mackmyras Single Malt har ligget seks måneder på Masi Costasera Amaronefade. Det kan smages. Aromaen er krydret, frugtig og med en varm, vinøs fornemmelse , mens whiskyen har fået en sødmefuld fylde, vinøse noter af druer, rosiner og krydderurter. Det er første gang, Mackmyra har fadlagret på Amarone, som resulterer i en whisky, der er oplagt til de kolde og lange vinteraftener.

Guld ved C2C Spirits Cup 2017
Guld ved Stockholm Beer & Whisky Festival 2017
93 POINTS
20. december 2019
93 points i Jim Murray's Whisky Bible 2020
Nose 23/25p: “Green banana, remote Demerara sugars and vanilla ice cream with a lime source.”

Taste 23.5/25p: “Perhaps Europe’s cleanest delivery of the year: amazing distillation here which rips out any oils and instead bestows the job of carrying the flavours to the light tannins. The muscovado sugars and ultra-light spice make happy companions; a little light greengage suffices for fruit.”

Finish 23/25p: “Very cool menthol and spice softens towards a milk chocolate fade.”

Balance 23.5/25p: “A whisky impossible not to love.”