Premium Brands

Mackmyra Gruvguld 46,1%

Sverige
0,70 ltr.
DKK 499,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Krydret med hint af bær, frugter og lette, olierede noter. Vanilje, egetræ, karamel i næsen leder til en fyldig mundfylde med krydret egetræ, tjære, mineraler og søder noter af rosiner, marcipan, pære, solbær og citrus.
Specifikationer
Leverandør
Mackmyra
Land
Sverige
Type/Farve
Whisky
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
46,10%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Mackmyra, som ligger ca. 1 times kørsel nord for Stockholm, blev grundlagt  i 1999. Fire unge ingeniørstuderende satte sig for at producere whisky i Sverige. Den gode idé opstod under en skiferie i Sälen – i dag er der ingen af dem, der kan huske, hvem der fik idéen, men realiseret blev den.
Det viste sig, at Sverige var det perfekte sted at starte et whiskydestilleri. Sverige er det største enkeltstående whiskymarked i verden, hvis man deler de største markeder op i stater. Svenskerne er og var vilde med Mackmyra – også da de i begyndelsen lavede Preludium aftapninger (Preludium betyder forspil, og det var da heller ikke færdig whisky). Da Mackmyra blev listet på Systembolaget, lå folk i kø udenfor om natten for at købe den, og man skrev i aviserne, at sidst dette var sket i Sverige, var da en popgruppe ved navn Beatles havde gæstet nationen…
Siden da er Mackmyra blevet voksen, og i dag er det et rigtigt destilleri på højde med de førende skotske, både hvad kapacitet og kvalitet angår.

Et udpluk af de flotte milepæle, Mackmyra allerede har opnået i løbet af sin korte historik:
Kåret i 2012 som Europas Bedste Destilleri ved International Wine and Spirits Competition – alle kategorier. En titel vores Calvadoshus Christian Drouin overtog i 2013…
Kåret i 2012 som Europas Bedste Destilleri af Wizards of Whisky.
Brukswhisky kåret ved IWSC 2010 til klassens bedste unge whisky.
First Edition vandt guld ved IWSC 2011
Krydret med hint af bær, frugter og lette, olierede noter. Vanilje, egetræ, karamel i næsen leder til en fyldig mundfylde med krydret egetræ, tjære, mineraler og søder noter af rosiner, marcipan, pære, solbær og citrus.
95,5 POINTS
20. december 2019
95,5 points i Jim Murray's Whisky Bible 2020
Nose 23/25p: “A lovely mix of lighter caramel wafer and quite a punchy oak kick, shewing a semi-Kentucky leathery note.”

Taste 24/25p: “Adore the softness of the mouthfeel; the otherwise naked malt drapes over the taste buds dressed only in light oaky-caramel and spice.”

Finish 23/25p: “Those spices just keep on their rhythmic strumming; some mocha and praline begins to develop late on; dulls as the toffee takes hold.”

Balance 23.5/25p: “Some whiskies possess a serious and delicious chewability. And this is one of them…”