Premium Brands

Longmorn 2007, 57,8%

Skotland
Highlands
0,70 ltr.
DKK 650,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Citrongylden farve og en flot aroma af lyng, kiwi og lime. Tungen forkæles med karamel, banan, peber og egetræ inden eftersmagen tager over med grøn chili og citrongræs.
Specifikationer
Leverandør
A.Dewar Rattray Ltd.
Land
Skotland
Område
Highlands
Underområde
Speyside
Type/Farve
Whisky
Årgang
2007
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Whisky
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
57,80%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Tim Morrison er en af Islay’s whiskydinosaurer. Han købte Dewar Rattray, en uafhængig whiskyaftapper af meget høj kvalitet, i 2004. Men mest kendt er Tim nok for familiens tidligere ejerskab af Morrison Bowmore på Islay. Tim’s far, Stanley P. Morrison, købte Bowmore i 1963 for 117.000 britiske pund – i 1994 solgte familien firmaet videre til den japanske gigant, Suntory, for et ganske andet beløb… I dag er Tim Morrison en ældre gentleman, og specielt takket være ovenstående salg behøver han ikke længere arbejde for at få ”smør på brødet” – alt gøres nu kun af lyst!
Tim Morrison købte Dewar Rattray af to grunde. For det første var han fjerde generations efterkommer af Andrew Dewar, den ene af de to stiftere af firmaet i 1868. For det andet fordi han i 1989-1991, da han vidste, familien ville sælge Bowmore til Suntory, købte et særdeles stort antal fade fra forskellige destillerier for at aftappe og sælge under Dewar Rattrays navn. Fadene er stadig hjørnestenen i den nuværende forretning. Tim Morrison købte fra i alt 12 forskellige destillerier, og de suppleres nu med fade, han køber af brokere eller destillerier. Hvor mange af originalfadene, der er tilbage, er en forretningshemmelighed – men sikkert og vist er, at der også fortsat vil være base for at kunne producere de meget personlige, ofte lidt røgede whiskyer, som Dewar Rattray er blevet så kendte for over hele verden.
Citrongylden farve og en flot aroma af lyng, kiwi og lime. Tungen forkæles med karamel, banan, peber og egetræ inden eftersmagen tager over med grøn chili og citrongræs.