Loch Gorm 2019 Edition, Vatting of 20 Sherry Butts, 0,70 ltr. Kilchoman Distillery Co Ltd
Før musen henover billedet for at zoome
Kilchoman er Skotlands eneste farmdestilleri og ligger på Rockside Farm på det nordvestlige Islay. Her dyrker destilleriet sit eget korn ved Machir Bay, og er samtidig det eneste destilleri på øen, der både gror og malter korn udelukkende fra Islay til destilleriets whiskyer. Kilchoman blev grundlagt i 2005 og solgte i 2009 sin første whisky.

Til destilleriets to mest populære whiskyer, Machir Bay og Sanaig, bruger man en kombination af bourbon- og sherryfade. Hvor de fleste af fadene til Machir Bay er bourbonfade, er de fleste af fadene til Sanaig sherryfade. Begge whiskyer er 46% og er hverken tilsat karamel eller er kølefiltrerede.

Selvom Kilchomans første whisky først blev lanceret for under 10 år siden, har destilleriet allerede vundet flere udmærkelser end langt ældre og meget større kolleger. Kilchomans udnævnelser tæller bl.a.:

2011: Kilchoman vinder Malt Advocates Artisan Whisky of the Year (kun tre år efter. at den første whisky er blevet produceret.)

2013: Anthony Willis kåres som Master Destiller of the Year hos International Whisky Competition.

2015: Machir Bay vinder guld ved IWSC.

2016: IWSC kårer Sanaig til bedste singlemalt i Skotland uden aldersangivelse.
Machir Bay bliver ligeledes kåret til bedste Islay-whisky samme år.

2017: Machir Bay kåres af Whisky Exchange som Whisky of the Year og et single barrel romcask vinder Jim Murrays Whisky Bible 2017 for bedste Single Cask of the Year.


Machir Bay, 46%,70 cls.:
Machir Bay er primært lagret på gamle bourbonfade, og imponerer med smag og aroma af kystnær tørverøg med noter af tropefrugter, frisk vanilje, butterscotch, urter, stenfrugter og citrussødme.

Sanaig 46%, 70 cls.:
Sanaig er primært lagret på gamle sherryfade fra Miguel Martin fra Xerez, som også leverer til Glenfarclas. Whiskyen er rig på lag af karamel, honning og tørret frugt, sød Islay-tørverøg og citrussødme.
Vinifikation
Loch Gorm er den eneste whisky i Kilchomans range, der udelukkende er lagret på sherryfade. Her er brugt 20 fade fra 2006, 2007, 2008, 2009 og 2011.
Vis mere
Vis mindre

Loch Gorm 2019 Edition, Vatting of 20 Sherry Butts, 0,70 ltr. Kilchoman Distillery Co Ltd

Varenummer: 28181309
DKK 699,00
(DKK 559,20 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørKilchoman Distillery Co LtdLandSkotland
OmrådeIslayUnderområdeIslay
Type/FarveWhiskyFadlagringSherryfade
DyrkningTraditionelRiedel glasWhisky
Alkohol 46,00%Flaskestørrelse0,70 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Fed og fyldig aroma, som man kan forvente det fra en kvalitetswhisky, der udelukkende har ligget på sherryfade. Du får tørrede figner, appelsinskal og havsalt med touch af bacon, krydret egetræ, kanel og sødmefuld citron. Når du når til også at smage på whiskyen, vil du opleve endnu flere lag; blommekompot, kirsebær og mørk chokolade med lag af salt, karamel, lynghonning og tørverøg. Alt sammen bliver det rundet af med en lang eftersmag med bagte æbler, pærer, krydderier, mørk chokolade og røget barbecue.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk