Lambrusco Reggiano Rosato Sweet

Italien
Emilia Romagna
3/4 ltr.
DKK 75,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Lige så charmerende og sødmefuld som man kan ønske sig af en terrasse-lambrusco.
Specifikationer
Leverandør
Medici Ermete & Figli srl
Land
Italien
Område
Emilia Romagna
Type/Farve
Frizzante
Drue
100% Lambrusco
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Terrassevin
Alkohol
8,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Lambrusco er helt klassisk italiensk. Liflig, forfriskende og charmerende – og perfekt til sommerens lange, lyse aftener. Den mousserende vin har hjemme i Emilia-Romagna, som samtidig er én af de rigeste regioner i Europa - målt på fødevarer og vin i verdensklasse. Her har mennesker kendt til lambruscodruen siden antikken, hvor den voksede vildt i skovkanten og blev sat i produktion af romerne. Faktisk er lambruscodruen én af de ældste kendte druer, og det er samtidig druen, der har givet sit navn til vinen.
Lambruscoen har dog haft et plettet ry indtil for nylig, og mange har haft uheldige oplevelser med billig, masseproduceret Lambrusco til familiefester i 80’erne med smalle læderslips og langt nakkehår. Men faktisk har den været elsket i århundreder og blev drukket helt tilbage i Pave Sixtus d. 5’s tid, hvor den var en favorit i Vatikanstaten.  
Medici Ermete har produceret Lambrusco og andre vine i over 100 år. Her er 75 hektarer vinmarker i et af de fineste vinområder i Emilia-Romagna. I dag er det den fjerde generation af Medicifamilien, der driver vinhuset, og nu som dengang er det kongstanken bedst muligt at bruge vinmarkernes særlige terroir til den enkelte vin. Det gør sig også gældende for Lambruscoen, som ikke har noget til fælles med 80’ernes skrækeksempler.
En del af baggrunden for familiens succes handler om en meget nøje udvælgelse af druer. Faktisk er den så streng, at udbyttet er 30-40% lavere end hvad det kunne have været ift. gældende lovkrav. Til gengæld garanterer det så et virkelig højt kvalitetsniveau. Der er altså ingen grund til at holde sig tilbage. Tag bare Lambruscoen til dig - igen.
Lige så charmerende og sødmefuld som man kan ønske sig af en terrasse-lambrusco.
Lambrusco-vinene bliver produceret på Charmat-metoden. Det er en metode, hvor andengæringen foregår i lukkede rustfrie ståltanke, der betyder, at kulsyren i vinen dermed bevares. Altså modsat Champagne-metoden, hvor gæringen sker i flasken. Ved hjælp af tryk pumpes vinen igennem et filter over i en ny tank. Herved efterlades bundfaldet i den gamle tank. Aftapningen foregår i et lukket system og under tryk, så perlerne ikke forsvinder.