Juliusspital-Weingut
Juliusspital-Weingut

Beskrivelse

Juliusspital-Weingut
Juliusspital Weingut, der er en del af en non-profit fond, har mere end 430 års historie og vinerfaring bag sig.
Selve Juliusspital er egentligt et hospital, hvor vindriften og den tilhørende skov- og landbrugsdrift giver et fundament til at drive hospitalet – lidt i stil med Hospices de Beaune i Bourgogne. Juliusspital blev grundlagt i 1576 og er i dag med sine 170 ha vinmarker ikke alene en af Frankens bedste producenter, men også en af Tysklands største og vigtigste vinmarksejere. Huset ligger på nogle af områdets bedste jorde, hvor man gennem århundreder bl.a. har plantet de berømte single vineyards som Würzburger Stein og Julius-Echterberg.
Juliusspital Weingut tager ansvar for miljøet, og derfor bliver alle vinmarker dyrket så naturligt som muligt: 10 ha dyrkes biodynamisk, men hele estaten dyrkes efter Sustainable Winegrowing metoderne. Der produceres primært hvide vine på et særdeles højt niveau. Stilen er knastør, kraftig og mineralsk med en anelse røg - meget klassisk Frankenvin, men markernes forskellige jordbundsforhold og mikroklimaer giver hver enkelt vin en helt speciel personlighed.
2017 Würzburger Riesling, Ortswein
Duften har indbydende toner af æble og lime, tilsat en let mineralitet. Smagen er umiddelbar med en sprød og forfriskende syre, som afbalancerer eftersmagen af lime og grønne æbler.
2018 Würzburger Silvaner, Ortswein
Flot duft af citrusfrugter og mineraler, der følges op af en fast, velafbalanceret og tør smag.
2017 Würzburger Stein Riesling
Nyhed
Flot klar lysgul farve. Indsmigrende duft og smag af stikkelsbær, grapefrugt og citron, tilsat lidt peberagtige, røgede noter. Stor vin med stort potentiale.