Drinksopskrift: Granny's Appel pie

I samarbejde med Christian Drouin

Som leder af Christian Drouin Calvados har Guillaume Drouin altid været fascineret af at finde den rette balance mellem de forskellige aromaer. Guillaume Drouins evner inden for området har givet ham kaldenavnet Alkymisten i branchen. Guillaume er 3 generations efterkommer af Christian Drouin den ældre.  Nu er turen så kommet for Guillaume til at lave Gin, naturligvis lavet på en base af 30 forskellige æblesorter som han også bruger til sin Cider. Christian Drouins Gin er baseret på neutral spiritus blended med destilleret Æblecider. Destillatet kommer fra 30 forskellige æblesorter, nogle bitre, andre bitter/søde og andre igen søde. Dette giver en rig og fyldig aromatisk smag. Æblerne er høstet, presset og fermenteret i løbet af efterår og vinter. Herefter er de blevet dobbeltdestilleret på småkobber kedler i foråret. Dette giver en delikat rundhed og fylde.


Ingredienser:

- 2 cl bedstemors hjemmelavet sukkersirup

- 3 cl Le gin fra Christian Drouin

- 2 cl valnød likør

- 1 cl frisk limesaft


Fremgangsmåde:

Sådan laver du bedstemors sukkersirup – du skal bruge:

- 300g Sukker

- 200g Vand

- Kanel

- Nellike

- Stjerne Anis

- Vanilje

- Honning

Kog en sukkersirup med kanel, nellike, stjerne anis, en smule vanilje og honning. (Sukker + vand + krydderierne)

Alle ingredienserne putter du i en shaker, med isterninger og shaker den indtil shakeren bliver kold.

For et retro look brug et gammelt syltetøj glas, og si drinken over i glasset.

Bagefter fyld glasset op med æblejuice.

For pynt kan du sætte et stykke tørt æblestykke på siden af glasset for pynt. Du kan også tilføje en kanelstang som pynt.