Alkoholfri mimosa

Frisk appelsinjuice toppet af med eget valg af lækker alkoholfri mousserende vin = Lækker alkoholfri mimosa! Glas: All purpose glas Pynt: En skive appelsin Download opskrift

Ingredienser

  • 5 cl appelsinjuice, eller efter smag (bedst friskpresset)
  • Alkoholfri bobler, champagne eller mousserende vin.

Fremgangsmåde

  • Hæld begge ingredienser i et vin- eller champagneglas.
  • Pynt med en skive appelsin, – Værsgo!
Frisk appelsinjuice toppet af med eget valg af lækker alkoholfri mousserende vin = Lækker alkoholfri mimosa!

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/all-purpose-glas-drinks-specifik-glasserie-6417-0-2-pack|All purpose glas] 
Pynt: En skive appelsin
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/0e091245-136c-4fb0-abd2-3c4736745051|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Lidt historie om Mimosa

Brunch er berømt for æg Benedict og avocadotoast, men det vil aldrig blive en ægte brunch uden noget godt i glasset, her taler vi naturligvis om mimosaen. Denne drink slutter sig til en anden forrygende morgenmads drink, nemlig Bloody Mary, som også er en suveræn brunchcocktail. Det gode ved netop mimosa og Bloody Mary er at det er universelt acceptabelt at nyde, før klokken slår middag.

Mimosaen, simpel som den er, er sammensat af mousserende vin og appelsinjuice og blev skabt omkring 1925. Den opkaldt efter en gulblomstret plante, og dens oprindelse er ofte knyttet til Frank Meier, en bartender på Ritz-hotellet i Paris i den tid. Meier inkluderede til sidst opskriften i sin bog fra 1936, "The Artistry of Mixing Drinks", som menes at være Mimosas første optræden på tryk.

Det er let at se, hvorfor drinken blev en sensation. Det er forfriskende og lækkert, og selv de mest uerfarne drinksmagere kan huske den todelte opskrift. Med kun to ingredienser vil du gerne vælge vin og juice af høj kvalitet - så det modsatte af, hvad du finder på de bundløse kandesteder. Start med en god, tør Champagne eller anden mousserende vin som prosecco eller cava. Og ligesom alle drinks, der kræver juice, er frisk altid bedst, så pres et par appelsiner for den rige citrussmag og ekstra fordel af C-vitamin.

​​​​​​​Når først dine ingredienser er håndteret, giver den simple Mimosa ikke mange muligheder for at gå af sporet. Byg din Mimosa i en Champagne glas for et strejf af elegance, og server den sammen med klassiske brunchretter som omeletter, pandekager og toast. Eller drik det når som helst og med hvad du kan lide. Mimosaen er for afslappet til at bekymre sig om dumme ting som konventioner og regler.