ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Østrig

Østrig er meget mere end skiløb, Glühwein og Hansi Hinterseer. Landet i bjergene er hjemsted for nogle af verdens bedste hvidvine, der sagtens kan måle sig med store hvidvinslande som Frankrig, Italien og New Zealand.

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvilken vin drikker man i Østrig?

    Østrigerne elsker deres hvidvine – særligt nationaldruen Grüner Veltliner (gerne fra det fremragende, lille vinområde Kremstal). Det er da også kun omtrent 30% af den østrigske vinproduktion, der er rødvin. De østrigske hvidvine er oftest tørre, elegante, supersprøde, flot mineralske og med en rigtig behagelig portion syre. For mange kommer kvaliteten af de østrigske vine stadig som en overraskelse - men det burde det ikke!

    Østrigs vinhistorie kan føres tilbage til bronzealderen, men en målrettet vindyrkning kom først i gang noget senere, da stifter og klostre begyndte at vise interesse for vin. Den østrigske vin blev ikke kun brugt som nydelsesmiddel – den var også meget værdsat og brugt som helbredende middel.

    I det 16. og 17. århundrede blev både vinmarker og vindyrkning indskrænket gevaldigt på grund af stor recession og politisk ustabilitet. Først i det 18. århundrede fik Østrig igen en økonomisk optur samtidig med, at der blev indført en række love, som lovliggjorde salg af hjemmelavede vine og levnedsmidler.

  2. Glem alt om antifrys

    Landets lange vinhistorie virkede imidlertid ligegyldig, da ’antifrys’-skandalen skyllede ind over landet i 1985 fordi nogle skruppelløse vinhandlende havde hældt dietylenglykol i vinen – bedre kendt som antifrys. Affæren blev kun afsløret, fordi en vinhandler ville trække udgifterne til antifrys fra i skat. Så røg 4.000 års vinhistorie direkte i vasken, og nogle lande valgte ligefrem at forbyde østrigsk vin.

  3. Held i uheld

    Efter skandalen kom der strenge restriktioner på bl.a. hvor store udbytterne må være. De tidligere nævnte vinhandlere gik konkurs, og producenterne solgte deres vine direkte med et klart kvalitetsmæssigt løfte med fokus på terroir. Hele landets fokus i vinproduktion blev flyttet mod kvalitet fremfor kvalitet og det løftede hele niveauet enormt.

    Genopbygningen herefter tog mange år, men i dag byder Østrig på vin i absolut verdensklasse. Superelegante, aromatiske, tørre hvidvine af Grüner Veltliner med en sprød syre, der får mundvandet til at løbe. Landets nordlige placering på linje med Canada og Nordfrankrig forklarer bl.a. det. Mange mennesker sammenligner druens kvaliteter med Sauvignon Blanc – og det kan man godt forstå.

  4. Findes der rødvin i Østrig?

    Ja, helt bestemt. Østrig producerer også rødvin – f.eks. Blaufränkisch, som med fadlagring kan blive både rund og fyldig. Eller Zweigelt, som er en forholdsvis let koldklimarødvinsdrue, ofte med fine præg af kirsebær og hindbær.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]