Hvidvin fra Italien

I intet andet land har den brede befolkning et så tæt forhold til vin som i Italien. Indtil midten af 1980’erne var det nærmest utænkeligt for en italiener at sætte sig til bords uden en flaske god, italiensk vin. Vin er historie og kultur gennem årtusinder, og netop romerne bragte vinen med til stort set alle de øvrige betydende vinlande i Europa, selvom det dog faktisk var grækerne, der bragte vinproduktionen til Italien gennem deres kolonier på Sicilien og i selve det italienske fastland.

I dag er Italien verdens største vinproducent, målt på volumen, tæt forfulgt af Frankrig og Spanien. De italienske hvidvine er en skøn, broget, fascinerende og ikke mindst velsmagende forsamling – også selvom de har det med at blive overskygget af landets mere berømte rødvine. Sådan har det dog ikke altid været, men med forbedrede produktionsmetoder og teknologi er kvaliteten vokset markant, så italienske hvidvine nu kan konkurrere med de bedste i verden. Du finder bløde, runde og sødmefulde hvidvine og du finder de helt knastørre.
2019 Tormaresca Chardonnay Classic, IGT, Antinori
Denne Chardonnay er Tormarescas signaturvin fra gården af samme navn. Den er et symbol på Apuliens iboende natur og regionens tradition for produkter af høj...
Pris pr. stk. v/1 stk.
DKK 109,00
Pris pr. stk. v/2 stk.
DKK 89,00
2019 Villa di Mare Pinot Grigio
Økologisk
Flot, klar lys i glasset med et let, grønt skær. Vinen er blød, harmonisk og forholdsvis tør på tungen. Let krydret aroma med honning og frugt, som behageligvis gentager sig på tungen sammen med et...
2019 Bramito del Cervo Bianco, IGT, Antinori
Bramito fremstilles fra vinmarkerne omkring den gamle, middelalderlige borg Castello della Sala. En sort, der stortrives i dette terroir, er Chardonnay....
Pris pr. stk. v/1 stk.
DKK 179,00
Pris pr. stk. v/2 stk.
DKK 149,00
2019 Villa di Mare Cataratto/Chardonnay
Lys gylden farve. Indbydende duft af tropisk frugt og let ristet toast. Smagen er frisk og fyldig med et nuanceret spil af vanilje, urter og ananas. Meget aromatisk og koncentreret vin, hvis fylde...
2018 Cervaro della Sala, IGT, Antinori
96 POINTS
96 point i The Wine Advocate
Vinen er indbydende og smagfuld allerede nu i dens ungdom, men viser stort gemmepotentiale. Den vil udvikle sig optimalt i de kommende år.
2018 Villa di Mare Cataratto/ Chardonnay
Lys gylden farve. Indbydende duft af tropisk frugt og let ristet toast. Smagen er frisk og fyldig med et nuanceret spil af vanilje, urter og ananas. Meget aromatisk og koncentreret vin, hvis fylde...
2018 Pieno Sud Bianco
Let frugtrig stil med en duft og smag af pærer og lyse eksotiske frugter.
2019 Fichi d´India Chardonnay, IGT, Antinori
Lokkende hvidvin med hint af Middelhavet, italienske citronlunde, hvide ferskener og blomster.
2019 Villa Antinori Bianco, 3/8 ltr., IGT, Antinori
Aromaen er frugtig og blomstrende og imponerer med megen finesse og elegance med noter af bananer, ananas, hvide blomster og kandiseret frugt.
2018 Senso Rubicone Trebbiano
Sommerlig, frisk og skabt til stranden eller din terrasse! Sådan er Senso Rubicone Trebbiano.
2018 Pietrabianca Chardonnay, DOC, Antinori
Økologisk
Kompleks og nuanceret med noter af citrus tropiske frugter sammen med vanilje og let blomstrede indtryk. Frisk. Krydret og mineralsk med lette præg af egetræ.
2018 Soave
Duften er kompleks med nuancer af æbler, pærer og mandler. Smagen er tør, ren og sprød med behagelig lang, ren eftersmag.
2019 Villa Antinori Bianco, IGT, Antinori
Aromaen frugtig og blomstrende og imponerer med megen finesse og elegance med noter af bananer, ananas, hvide blomster og kandiseret frugt.
2018 Terre Siciliane Inzolia
Økologisk
Duften har toner af mandler, citrusfrugter, friske urter og mineraler. Smagen har en medium fylde og en diskret, men fin syre.
2019 Vermentino Bolgheri, DOC, Antinori
Flot, intens aroma med hint af citrus, citronskal og hyldeblomst. Koncentreret i munden og flot balanceret med friskhed og balance.
2018 Cassasole Orvieto Classico Abbroccato, DOC, Antinori
Casasole har en intens aroma af hvide frugter, Golden Delicious-æbler, bananer og appelsinskal - alt sammen typisk for Procanico- og Grechetto-druerne.
2018 Ca´di Ponti Cataratto
En attraktiv, tør og forfriskende hvidvin lavet på Catarratto – én af Siciliens lokale druer. Vinen er aromatisk med nuancer af fersken, hvide blomster og tropisk frugt. Smagen er blød, afrundet og...
2019 Pinot Grigio Terrazze Della Luna
Vinens strålende, korngyldne farve møder synet, mens næsen rammes med en ren, delikat, blomstret aroma, som leder til en frugtig, varm og velkommende palette af smagsnuancer med en fin syre som...
2017 Pomino Benefizio Riserva
Strålende farve med gyldne overtoner. Rig, kraftig og særdeles kompleks duft. Fyldig og rund smag, der fornemmes blød og elegant på tungen.
2019 Conte della Vipera Bianco, IGT, Antinori
Conte della Vipera 2019 er strågul med lysegrønlige og gyldne nuancer. Frisk, levende og velsmagende med nuancer af citronskal, aromatiske urter og hyldeblomst.
2018 Massovivo Vermentino Ammiraglia
Strågul i farven og med skøn duft af gule blomster, eksotiske og kandiserede frugter. En blød og cremet Vermentino med stor mundfylde. Det her er en anderledes og spændende Vermentino. Med sin...
2019 Collestefano Verdicchio
Økologisk
Sprød, frugtig, frisk og italiensk vin i det, vinhuset Collestefano selv kalde den bedste årgang siden 2013.
2017 Mezzo Braccio Bianco, IGT, Antinori
Vinen har en strågul farve og en aroma med noter af aromatiske urter som timian og salvie, der blandes med sødmefulde strejf af kandiseret appelsin og modent hø. 
2019 Campogrande Orvieto Classico, DOC, Antinori
Strågylden i farven med intense noter i aromaen af æbler og citrusfrugter, som blander sig smukt med appelsinblomster. Blød og fyldig på tungen med en mineralsk finish og en frugtig eftersmag.
2019 Santa Cristina Pinot Grigio delle Venezie, DOC, Antinori
Korngylden i farven og med en delikat og dog intens aroma af bananer og citrusfrugt. Balanceret på tungen, let, blød og elegant.
2019 Roero Arneis, DOCG, Antinori
Roero Arneis er korngylden i farven med let grønlige skær. Aromaen er intens med blomstrede og frugtige noter. Flot struktur på tungen med en behagelig friskhed og en lang eftersmag.
2019 Vajra Langhe Riesling, DOC
Frisk og ligetil i både duft og smag med masser af frugt, der smukt afbalanceres af en vis mineralitet.
2018 Costeggiola, Classico Superiore
Repræsenterer det ypperste, Soave kan tilbyde. Smuk lys gul/ gylden farve. Frisk og imødekommende duft med en herlig druearoma, der går igen i den tørre, fyldige og meget harmoniske smag.
2019 Villa Antinori Pinot Bianco, IGT, Antinori
Aromaen er raffineret og elegant med antydninger af tropisk frugter, ananas, mango og akacieblomster. Fuldfed, vedvarende og med en god mineralstruktur.
2019 Langhe Bianco Baudana
Aromatisk og intens med en flot mineralitet samt en præcis syre, som giver vinen en flot balance.
2019 Vivia Bianco, DOC, Antinori
Vivia 2019 er lys, strågul i farven med grønlige nuancer, og aromaen er intens og meget behagelig.
2016 Pietramala Bianco dell Umbria
Økologisk
En forfriskende hvidvin med udsøgt frugtig intensitet. Produceret på de klassiske druer Grechetto og Pecorino. Duft af moden pære, fersken, æbler og citrus. Utrolig sprød med en lækker tør eftersmag.
2019 Bianco Umbria, IGT, Antinori
Strågylden farve med en intens og frugtig aroma af bananer og tropisk frugt. Blød på tungen med hint af kandiseret frugt. En frisk og meget velduftende vin.
2017 Attems Pinot Grigio
Blød og fyldig frugtrig duft og smag med svage strejf af mineraler og urter.
2017 Terre Siciliane Inzolia
Økologisk
Duften har toner af mandler, citrusfrugter, friske urter og mineraler. Smagen har en medium fylde og en diskret, men fin syre.
2019 Capsula Viola Chardonnay, Antinori
Korngylden i farven med grønne strejf. Næsen forkæles med rafinerede og delikate aromaer af grønne æbler såvel som modne, gyldne æbler og bananer.