Hvidvin fra Australien

Australien er som bekendt enormt. Derfor er det kun naturligt, at landets hvidvine varierer i stil og udtryk.  Der er dog alligevel kendetegn. De vil ofte være friske, fyldige og saftige med en forholdsvis høj alkoholprocent.

Australien er stadig et ungt vinland – og alligevel verdens fjerdestørste vineksportør, samtidig med at australierne selv kun omtrent 40% af den vin, de producerer.

De første vinstokke blev først bragt til landet i 1788, og da man forsøgte at producere vin på dem, mislykkedes det. Det lykkedes dog at kultivere andre vinstokke, og i 1820’erne kunne man købe australsk vin i det enorme land mod syd. De australske vinområder ligger primært i de lidt køligere, sydlige områder i South Australia, New South Wales, Victoria, Western Australia, Tasmanien og Queensland.
Margaret River
Nulstil alle filtre
2018 Art Series Riesling
Tør, sprød med citrusnuancer i en usædvanlig renhed, elegance og præcision.
2017 Art Series Chardonnay
Et bredt spektrum af frugt såsom pære, fersken og lime præger den komplekse aroma, som også rummer sødligere touch af nougat, krokant, sesam og brioche. Koncentreret og mangefacetteret med jasmin og...
2017 Prelude Chardonnay
Levende aroma spækket med lime. pære, fersken og ananas. Herudover finder en eksotisk aroma af jasmin, frangipani- og citronblomster. Under de lette noter kommer nougat, cashewnødder og ristede...