Hvidvin fra Australien

Australien er som bekendt enormt. Derfor er det kun naturligt, at landets hvidvine varierer i stil og udtryk.  Der er dog alligevel kendetegn. De vil ofte være friske, fyldige og saftige med en forholdsvis høj alkoholprocent.

Australien er stadig et ungt vinland – og alligevel verdens fjerdestørste vineksportør, samtidig med at australierne selv kun omtrent 40% af den vin, de producerer.

De første vinstokke blev først bragt til landet i 1788, og da man forsøgte at producere vin på dem, mislykkedes det. Det lykkedes dog at kultivere andre vinstokke, og i 1820’erne kunne man købe australsk vin i det enorme land mod syd. De australske vinområder ligger primært i de lidt køligere, sydlige områder i South Australia, New South Wales, Victoria, Western Australia, Tasmanien og Queensland.
Margaret River
Nulstil alle filtre
2018 Art Series Riesling
Tør, sprød med citrusnuancer i en usædvanlig renhed, elegance og præcision.
2017 Prelude Chardonnay
Levende aroma spækket med lime. pære, fersken og ananas. Herudover finder en eksotisk aroma af jasmin, frangipani- og citronblomster. Under de lette noter kommer nougat, cashewnødder og ristede...
2018 Art Series Sauvignon Blanc
Masser af frugt! Citron, lime, melon og guava i smuk kombination med noter af blomster. Nedenunder den frugt- og blomsterrige herlighed ligger lag af solbær, en smule anis, vanilje og kanel. Let i...