Prinsens rosé og mange andre gode tilbud 🍷 Se her!

Hvem er Vinding-Diers?

Peter Vinding-Diers, Montecarrubo, Sicilien​​​​​​​

Peter Vinding-Diers behøver nærmest ingen introduktion for de danske vinelskere. Hans meritter i vinverdenen er vidt berømte. Det være sig alt fra skelsættende forskning inden for vingær til hans arbejde i Bordeaux, Italien, Chile, Ungarn, Spanien og nu i det sicilianske.

Peter kan fortælle fængslende historier fra vinens verden fra tidlig morgen til sen aften. Samtidig gør han en dyd ud af at rejse rundt i landet for at møde og tale med dem, der drikker hans vine.Vingården ligger på gammel vulkansk jord, og lige siden overtagelsen i 2005 er der blevet arbejdet hårdt på at etablere marker og vinhus. Hans kone, Susie, fortæller, at Peter, alderen taget i betragtning, arbejder alt for hårdt i vinmarken. Fra køkkenvinduet ser hun ham hver dag gå rundt i Siciliens bagende sol med sin hakke for manuelt at fjerne ukrudt. I dag er produktionen biodynamisk, men det er ikke noget, Peter praler med. For ham er det en selvfølge, at man tager sin jord og sine planter seriøst.

Se vores sortiment fra Peter Vinding-Diers her

Anders Vinding-Diers Bodega De Mirabel, Spanien
Ligesom sin far og sin bror, er Anders Vinding-Diers også i besiddelse af familiens gode vin-gener og pionérånd. Han har produceret vin i blandt andet Chile, Argentina, Bordeaux og ikke mindst hos sin berømte ”Fætter Pingus” i Spanien.

Han kunne have valgt et kendt vinområde, hvor man finder trimmede vinmarker og ordnede forhold, men i stedet valgte Anders i 2006 at slå sig ned i det ukendte Extremadura i det sydvestlige Spanien.

Extremadura-regionen er endnu ikke et område, man i vinmæssig sammenhæng hører så meget til. Selvom om man har dyrket vin her i århundreder, så er regionen mest kendt for det berømte sortfods-svin, som lægger lår til den vidunderlige iberiske skinke. Efter at have kørt regionen tynd, fandt Anders en vinmark med mere end 150 år gamle vinstokke af Garnacha tinta (Grenache) og Garnacha Blanca (Grenache Blanc). Marken består af ca. 800 planter, der står blandet rundt mellem hinanden. Vinstokkene er såkaldte bush wines – små, lave og buskede vinstokke.

Det er på druer fra denne gamle vinmark, Anders Vinding-Diers producerer de to helt unikke topvine, PAGOS. Druerne håndplukkes, sorteres i hånden og gæres vildt. Hele processen fra drue til vin foregår med så lidt påvirkning som muligt. Det giver en naturlig og autentisk vin. Produktionen er på kun 300 flasker hvidvin og 600 flasker rødvin, og resultatet er ganske enkelt forbløffende.

Se vores sortiment fra Anders Vinding-Diers her

Hans Vinding-Diers Bodega Noemia
Hans er født i Sydafrika, vokset op i Bordeaux og har ellers rejst verden rundt som winemaker i vinlande som Italien, Portugal, Australien, Chile, Spanien m.fl.

Når Hans taler om sit Bodega Noemia, så opdager man hurtigt, at han er utroligt videndeomkring alle processer på en vingård, hvilket vil sige viden om jordbund, klima, druesorter, beskæring, nyplantning, kloning og så selvfølgelig selve vinifikationen.

Projektet tog sin opstart i slutningen af 90'erne, hvor Hans og den italienske grevinde Noemia fandt de gamle marker fra 1930'erne beplantet med Malbec. Herefter har Hans ikke set sig tilbage, og vi er ikke bange for at sige, at Bodega Noemia i dag producerer nogle af de ypperligste argentinske vine.

Der står som bekendt altid en kvinde bag, og man kan ikke nævne familien Vinding-Diers uden at nævne drengenes mor, Susie. Susie rejser altid med sin mand, Peter Vinding-Diers, på de mange rejser rundt i verden. Der bliver flittigt taget noter i den lille dagbog, som senere sammenfattes til et resumé af dagens emner, steder, personer og smagninger. Susie er en lille karismatisk og energisk dame, som, ud over at kokkerere for de mange gæster hjemme på Sicilien, også står for gårdens produktion af olivenolie.

Se vores sortiment fra Hans Vinding-Diers her