STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Hvem er Gerard Bertrand?
PASSION FOR VIN OG VERDEN OMKRING OS
Den tidligere rugbyspiller og i dag succesrige vinproducent Gérard Bertrand fortsætter med at udvide sine aktiviteter i det sydfranske Languedoc. Corbiéres-Boutenac, Limoux, La Clape, Minervois la Livinére og Les Terasses de Larzac med Château La Sauvageonne, som Gérard Bertrand har erhvervet som den seneste ejendom i 2011.

Økologi og biodynamik
Château La Sauvageonne er den anden af Gérard Bertrands ejendomme – Domaine de Cigalus var den første – som er blevet omlagt til biodynamisk brug. Men det bliver langt fra den sidste – flere er i støbeskeen. Gérard Bertrand elsker nemlig det område, han er født og opvokset i, og vil gerne bevare det bedst muligt for fremtiden. Han har gennem tiden oparbejdet en stor respekt for naturen og fokuserer derfor på bæredygtighed og økologisk vindyrkning i så vid udstrækning som muligt.


Vine uden tilsætning af sulfate
Naturae, der er en vinserie uden tilsætning af sulfater, er et specielt godt eksempel på Gérards Bertrands dedikerede indsats for en bæredygtig udvikling. Med Naturae-serien har vinhuset udviklet en metode til at lave vin, hvor man – mod sædvane – ikke tilsætter sulfitter. Omkring 2% af befolkningen (lidt mindre efter de officielle danske statistikker) er allergiske overfor sulfitter – mange uden at vide det. Metoden er derfor revolutionerende nyt – ikke bare for allergikere, men for alle generelt, da fraværet af sulfit giver en unik, ren frugtsmag. At Gérard Bertrand har ramt rigtigt med sin nye vinserie, tyder meget på. Alle har taget overvældende godt imod konceptet, og Naturae fik således både en guldmedalje og blev kåret som "Årets Nyskabelse 2012" ved SIAL d'Or 2012!

Nyt vineri
Det nye vineri, der blev indviet 24. februar 2014, ligger midt i markerne og er både et smukt syn med sine elegante linjer og kurver og samtidig også banebrydende, hvad angår selve produktionsfaciliteterne. Vineriet er designet af arkitekten Jean-Frédéric Luscher, der bl.a. har været med til at formgive Dominus Estate i Californien. Bygningen indeholder vineri, kælder, tappehal, laboratorier, kontorer og smagerum. Designet er helt i tråd med de miljørigtige bygningsforskrifter med 30.000 isoleringssten, selvforsynende energi, et tag dækket med solbeskyttere af bambus, vægge, der er malet med kalk og beklædt med skærme, der er specialdesignet til at passe ind i områdets naturlige farve.

Et populært rejsemål for vin- & gastronomielskere
Château l' Hospitalet er ikke alene en fascinerende vingård, men også et hotel, en restaurant og en vinbutik, der bl.a. via en lang række aktiviteter og kulturelle begivenheder leverer ultimative oplevelser for livsnydere af mange forskellige nationaliteter.

Årgang 2013
2013 er generelt et kvalitetsår for Languedoc Roussillon, og Gérard Bertrand er faktisk også godt tilfreds med kvantiteten – ikke mindst fordi han har været god til at styre hele høstprocessen og dermed få et optimalt udbytte. De hvide vine er meget præcise, stringente med god syre. Roséerne er stilrene og elegante, mens de røde har en rigtig fin balance og et meget stort lagringspotentiale.

Se hele vores sortiment fra Gérard Bertrand