NYT stort efterårskatalog med vilde tilbud - se her!

Sélection månedssmagninger 2022


Sélection månedssmagninger 2022


Én gang om måneden afholdes der Sélection-temasmagninger hos H.J. Hansen Odense og København samt hos en lang række Vinspecialister over hele landet.

Smagningerne, der kun er for Sélection Vinklub medlemmer (max 2 pers. pr. medlemskort), koster 40 kr. pr. deltager.

Billetten refunderes ved køb af varer for min. 100 kr. samme dag. ​​​​​​​​​​​​​​Hør din lokale butik, hvornår i måneden der er Sélection temasmagning. ​​​​​​​

Der smages 5-7 vine til hver månedssmagning. Den enkelte butik udvælger selv vine til hvert tema, og udvalget vil derfor variere fra butik til butik. Kontakt evt. din lokale Vinspecialist for oplysning om valg af vine.​​​​​​​​​​​​​​

Som tommelfingerregel finder månedens Sèlection smagning sted den første lørdag i måneden.

Kontakt din H.J. Hansen Vin / Vinspecialisten butik for at høre nærmere.



Én gang om måneden afholdes der Sélection-temasmagninger hos H.J. Hansen Odense og København samt hos en lang række Vinspecialister over hele landet.

Smagningerne, der kun er for Sélection Vinklub medlemmer (max 2 pers. pr. medlemskort), koster 40 kr. pr. deltager.

Billetten refunderes ved køb af varer for min. 100 kr. samme dag. ​​​​​​​​​​​​​​Hør din lokale butik, hvornår i måneden der er Sélection temasmagning. ​​​​​​​

Der smages 5-7 vine til hver månedssmagning. Den enkelte butik udvælger selv vine til hvert tema, og udvalget vil derfor variere fra butik til butik. Kontakt evt. din lokale Vinspecialist for oplysning om valg af vine.​​​​​​​​​​​​​​

Som tommelfingerregel finder månedens Sèlection smagning sted den første lørdag i måneden.

Kontakt din H.J. Hansen Vin / Vinspecialisten butik for at høre nærmere.



Få overblik over månedernes vinsmagninger her

Oktober

Fokus på Rhônedalen

Vinene fra Rhône-dalen er nogle af danskernes favoritvine, og det er ikke uden grund. Vinene fra den sydlige del udgør klart den største mængde, faktisk omkring 95%.

De er typisk frugtbetonede, og med et relativ lavt tanninindhold pga. den høje andel af Grenache, så de er lige til at gå til.

Anderledes går det i den nordlige del, hvor Syrah står stærkest. Her er vinene er mere tanninrige, og har generelt brug for mange år for at blive modne.Vinene har altid været eftertragtede, og Chateauneuf-du-Pape var én af de første til at opnå AOC-status i 1936.Vinene hører efteråret til, og passer godt til det køligere klima med det fyldige og rige køkken, som hører til.


November

Fokus på: Bordeaux og Bordeaux-blends

Bordeaux er den aristokratiske vin. Bordeaux smager af gamle dage og god stil.De bedste vine blev klassificeret i 1855, rangordnet, sat i hierarki, og er nogle af de mest fornemme vine i verden.

Men Bordeaux er andet end det. Det er 115.000 hektar, og det største område for kvalitetsvin i verden. Derved findes der vin i alle prisklasser og til hver en pengepung.

Vinene fra Bordeaux passer ikke nødvendigvis til tiden. Vinene kan være voldsomt tanninrige og uharmoniske, når de er unge, og det passer dårligt til en tid, hvor man ikke har tid til at vente. Men stille og roligt ændrer også Bordeaux stil.

Man laver vine med større frugtprofil, og mindre tannin. Dog er der stadig dem, der holder ved de gamle dyder.I Bordeaux dyrker man primært Cabernet Sauvignon og Merlot, og laver det ”originale” udtryk.

Vi vil i smagningen smage vinene fra Bordeaux op mod vine fra den ”nye” verden og se, hvordan druerne tager imod forskellige klimaer, og filosofier i forhold til winemaking.


December

Fokus på: vine til jul og nytår

Vi vil klæde jer ordentlig på til decembers to vigtigste begivenheder. Vi vil komme med bud på vine, som passer perfekt til julens mad og maden til nytår.

Julens mad er ikke uden udfordringer, da der både er fedt, surt og salt. Så vinen skal have den rigtige karakter, for at den ikke falder igennem og bliver for anonym.

Der er en tendens til, at man bruger flere penge på maden til nytår, at man bestiller mad ude fra, eller står hele dagen i køkkenet. Med det øgede fokus på kvaliteten i maden, hører det sig jo også til at finde den helt rigtige vin til maden, så alt går op i en højere enhed.


Januar 2023

Fokus på: købmandens bedste tilbud


Januar handler om at spare. Decembers rigdom bliver afløst af ønsket om en sund og mild januar. Tit er pengepungen ikke så fuld, som den har været, og ønsket om gode tilbud er om noget et relevant ønske.

Det står vi ikke tilbage for og præsenterer jer for vores bedste tilbud.


Februar 2023

Fokus på: Øko, bio, natur

Vi følger med tiden, eller gør i hver fald vores bedste.

Der er en større bevidsthed om vigtigheden af, hvordan man behandler vores natur. Der er et generelt ønske om at sprøjte mindre i markerne og tilsætte færre ting til vinen.

Én ting er om vinen er lavet på en ”god” måde, en anden ting er jo, hvordan smagen er. Hvis smagen er helt af h til, så giver det jo ikke mening. I smagningen vil vi præsentere forskellige vine, og så finder vi ud af, om det kan smages. Og om det er positivt eller negativt.