Sélection månedssmagninger 2022


Sélection månedssmagninger 2022


Én gang om måneden afholdes der Sélection-temasmagninger hos H.J. Hansen Odense, København, Aarhus samt hos en lang række Vinspecialister over hele landet.

Smagningerne, der kun er for Sélection Vinklub medlemmer (max 2 pers. pr. medlemskort), koster 40 kr. pr. deltager.

OBS: H.J. Hansen Aarhus (50 kr. pr. deltager/ refunderes ved køb af minimum 150kr. samme dag.)

Billetten refunderes ved køb af varer for min. 100 kr. samme dag. ​​​​​​​​​​​​​​Hør din lokale butik, hvornår i måneden der er Sélection temasmagning. ​​​​​​​

Der smages på min. 5 vine til hver månedssmagning. Den enkelte butik udvælger selv vine til hvert tema, og udvalget vil derfor variere fra butik til butik. Kontakt evt. din lokale Vinspecialist for oplysning om valg af vine.​​​​​​​​​​​​​​

Som tommelfingerregel finder månedens Sèlection smagning sted den første lørdag i måneden.

Tilmelding skal ske på dagen i butikken.

Kontakt din H.J. Hansen Vin / Vinspecialisten butik for at høre nærmere.



Én gang om måneden afholdes der Sélection-temasmagninger hos H.J. Hansen Odense, København, Aarhus samt hos en lang række Vinspecialister over hele landet.

Smagningerne, der kun er for Sélection Vinklub medlemmer (max 2 pers. pr. medlemskort), koster 40 kr. pr. deltager.

OBS: H.J. Hansen Aarhus (50 kr. pr. deltager/ refunderes ved køb af minimum 150kr. samme dag.)

Billetten refunderes ved køb af varer for min. 100 kr. samme dag. ​​​​​​​​​​​​​​Hør din lokale butik, hvornår i måneden der er Sélection temasmagning. ​​​​​​​

Der smages på min. 5 vine til hver månedssmagning. Den enkelte butik udvælger selv vine til hvert tema, og udvalget vil derfor variere fra butik til butik. Kontakt evt. din lokale Vinspecialist for oplysning om valg af vine.​​​​​​​​​​​​​​

Som tommelfingerregel finder månedens Sèlection smagning sted den første lørdag i måneden.

Tilmelding skal ske på dagen i butikken.

Kontakt din H.J. Hansen Vin / Vinspecialisten butik for at høre nærmere.



Overblik over kommende månedssmagninger temaer


Januar

Fokus på: købmandens bedste tilbud


Januar handler om at spare. Decembers rigdom bliver afløst af ønsket om en sund og mild januar. Tit er pengepungen ikke så fuld, som den har været, og ønsket om gode tilbud er om noget et relevant ønske.

Det står vi ikke tilbage for og præsenterer jer for vores bedste tilbud.


Februar

Fokus på: Øko, bio, natur

Vi følger med tiden, eller gør i hver fald vores bedste.

Der er en større bevidsthed om vigtigheden af, hvordan man behandler vores natur. Der er et generelt ønske om at sprøjte mindre i markerne og tilsætte færre ting til vinen.

Én ting er om vinen er lavet på en ”god” måde, en anden ting er jo, hvordan smagen er. Hvis smagen er helt af h til, så giver det jo ikke mening. I smagningen vil vi præsentere forskellige vine, og så finder vi ud af, om det kan smages. Og om det er positivt eller negativt.


Marts

Fokus på: ukendte druesorter

Mit bud er, at 90% af alle vine, som bliver drukket i Danmark, bliver lavet af 10 forskellige druesorter. Alle kender fx Cabernet Sauvignon, Syrah og Chardonnay. Men hvem har sidst smagt Pignolo og Poulsard? Vi vil i denne smagning prøve nogle af de mere ukendte druesorter og blive klogere på den diversitet og mangfoldighed, der findes. Og måske finde en ny favorit?


April

Fokus på: Mousserende vine

”Kender du den gule enke? Det er sku noget surt sprøjt?”. Salget af mousserende vine er i vækst. Hvor det før i tiden var noget, man drak udelukkende nytårsaften (og muligvis ikke kunne lide det), har mousserende vin i langt større grad vundet indpas i vores liv og i vores vaner. Og det med god grund. Det er jo rigtig lækkert. Det er forfriskende, elegant og har en følelse af ekstravagance. Vi vil i denne smagning smage nogle forskellige bud på gode mousserende vine, som ikke kommer fra champagne, og det behøver de jo ikke? Der er en masse alternativer til rigtig gode priser.


Maj

Fokus på: Grillvine

Den ene gang om året, far laver mad. Nu er det så småt tid til at støve grillen af og tænde op i et stort bål. Men spørgsmålet er så, hvad  man skal servere til glaserede ribben og forkullet oksefilet? Vi vil i denne smagning komme med vores bedste bud, så mad og vin kan følges af i harmoni.


Juni

Fokus på: Rose

Rose = sommer. Vi fejrer sommerens komme med iskold rose. Når solen skinner fra en skyfri himmel, er der kun en kur, og det er rosé. Vi dykker denne lørdag ned i vores flotte sortiment og håber, I får slukket tørsten.


Juli

Fokus på: Ferie


August

Fokus på: Italien

Italien er Danmarks vinland nr.1. Og det er ikke uden grund. Italien laver nogle af verdens helt store vine, og er synonym med god smag. Vi vil i denne smagning, som en sæk med blandede bolsjer, finde en perlerække af smukke vine.


September

Fokus på Pinot noir

Pinot noir er hot. Desværre bliver der næsten ikke lavet noget i Bourgogne, som en dråbe i søen, som på ingen måde kan mætte efterspørgslen. Vores opgave er så at se andre steder og finde alternativer. Det er lykkedes, godt, hvis jeg skal sige det selv, og vi vil denne lørdag smage dejlig kølig gæret saft fra den ædle Pinot noir-drue.


Oktober

Fokus på Syrah/Shiraz.

Efteråret kalder på mørk vin, den stærke vin. Det er her, Syrah-druen kommer i spil. Syrah passer perfekt til vildt og den tunge, fede mad, vi ynder at spise om efteråret. Så hvorfor ikke komme forbi og bliv inspireret til, hvad I skal servere til jeres næste parmiddag?


November

Fokus på: hedvine

Vi elsker portvin i Danmark, rigtig meget endda. Men hvorfor bliver der ikke drukket særlig meget sherry og madeira? Det er jo nok fordi, man forbinder det med noget dårligt, noget gammelt og outdated? Men skal vi ikke give alle de andre hedvine en chance? Se om de kan få en renæssance? Jeg vil denne lørdag have fundet en række flotte hedvine, som forhåbentlig kan få dig til at se med nye øjne på de store kvaliteter, der er til stede.


December

Fokus på: vine til jul og nytår

Som en flot afrunding på året vil i få serveret vores bedste bud på vinen til jul og nytår.