Handelsbetingelser

Vinspecialisten & H.J. Hansen Vin A/S
Seneste opdatering onsdag den 25. september 2019

Generelle oplysninger
H.J. Hansen Vin A/S
CVR: 89 97 35 11
Vestergade 97-101
5000 Odense C
E-mail: vin@hjhansen.dk
Telefonnummer: 63 12 82 00

Samarbejdet mellem Vinspecialisten & H.J. Hansen Vin
Vinspecialisten er et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, der, dels har adskillige års erfaring inden for branchen, dels har gode solide rødder i det lokale erhvervs- og forretningsliv. Alle vine i sortimentet hos H.J. Hansen Vin findes hos eller kan skaffes via Vinspecialisten.

Find en oversigt over alle vores butikker her

Kundeservice/Salgskontoret
Telefonnummer: 63 12 82 00
E-mail: salg@hjhansen.dk

Du kan bestille varer på vores webshop på alle tidspunkter af døgnet. Har du generelle forespørgsler på varer eller lignende, besvarer vi opkald eller e-mails på følgende tidspunkter:
Mandag – torsdag: 8.00 – 16.30
Fredag: 8.00 – 16.00

Overholdelse af den danske lovgivning om salg af alkohol og spiritus
Eftersom der gælder helt særlige regler for salg af alkohol og spiritus i Danmark beder vi dig derfor om at være opmærksom på dette:
- Personer mellem 16-18 år må købe vin, alkohol m.m. op til 16,5%
- Personer under 18 år må ikke købe spiritus og stærkere alkohol (vodka, gin, m.m.) over 16,5%

Afgivelse af ordre
Afgivelse af ordre via vores hjemmeside, er ikke en juridisk bindende aftale. H.J. Hansen Vin har derfor mulighed for at annullere din ordre som følge af trykfejl, tekniske problemer, leveringssvigt og lignende situationer. Når du har afgivet en ordre via vores hjemmeside, vil vores system automatisk sende dig en e-mail (bestillingsbekræftelse), hvoraf det fremgår, hvilke varer du har bestilt. Der er alene tale om en elektronisk kvittering for modtagelse af din ordre. Du skal være opmærksom på, at det automatiske svar via e-mail (bestillingsbekræftelse) ikke er en juridisk bindende ordrebekræftelse, hvorved en aftale er indgået. Aftalen er først bindende, når du har modtaget en e-mail (ordrebekræftelse) fra H.J. Hansen Vin med information om, at vi har afsendt varen. Ordrebekræftelsen indeholder både en oversigt over dine bestilte varer, priser, evt. fragtinformation

Hvis H.J. Hansen Vin ikke er i stand til at opfylde din ordre som følge af for eksempel udsolgte varer, kontakter vi dig hurtigst muligt på enten telefon eller e-mail.

Du er ansvarlig og bærer risikoen for, at de indtastede kundeoplysninger er korrekte.

Betaling
H.J. Hansen Vin modtager betaling med Mobilepay, Visa/Dankort, MasterCard, EuroCard, American Express gennem samarbejde med NETS. Sammen sikrer vi dig et trygt og sikkert køb. Siden, hvor du angiver dine kortoplysninger, ser anderledes ud end resten af webshoppen – dette skyldes krav fra NETS, hvilket betyder, at siden er sikker og alle oplysningerne er krypterede. Din transaktion bliver gennemført i en PCI certificeret betalingsgateway, hvor dine kortinformationer krypteres. Kommunikationen mellem dig og betalingsgateway foregår via den såkaldte SSL (Secure Socket Layer) protokol. Det betyder, at uvedkommende ikke kan aflæse dit kortnummer eller andre informationer under transaktionen med NETS.

Der trækkes ikke penge på dit betalingsmiddel, før du har modtaget en ordrebekræftelse og varen er afsendt.

Bemærk: Der er ikke noget ekstragebyr, når du betaler med hverken MobilePay eller betalingskort.
Betalingsaftaler for BtB kunder
Ved firma- eller virksomhedsaftaler (BtB) kan der indgås en faktureringsaftale H.J. Hansen Vin og firma/virksomhed imellem. Herefter kan firma/virksomhed gå gennem betaling uden at anvende betalingskort eller lignende, så længe at man er logget ind og har valgt ”Konto (Faktura tilsendes)” ved betalingsmetoderne.

Gavekort
Det er muligt at købe gavekort både i vores fysiske butikker og på webshoppen. Ved køb via webshoppen pålægges der ikke fragt. Det fysiske gavekort sendes efterfølgende til leveringsadressen, du har angivet under bestilling.  
Ved køb af et gavekort er det den, der indløser gavekortet, der optjener en eventuel Selection kundeklub-bonus. Dette skal du være opmærksom på, hvis du giver et gavekort til en anden person.

Gavekortet er gyldigt i 3 år efter udstedelsesdatoen. Udstedelsesdatoen fremgår af gavekortet.

Et gavekort, der er købt på webshoppen, kan benyttes i alle vores butikker (men ikke online).

Et gavekort, der er købt i vores fysiske butikker, kan benyttes i alle vores butikker (men ikke online).

Et gavekort fungerer som betalingsmiddel, men kan ikke ombyttes til kontanter.

Levering
Som privatkunde hos H.J. Hansen Vin er der følgende leveringsformer:
-  Afhent i butik (Standard valg) – Pakker bringes ud mandag - fredag
-  Privatlevering til døren – Pakker bringes ud mandag – fredag
-  Levering til din arbejdsplads

Standard valg af leveringsform på webshoppen er ”Afhent i butik”. Denne leveringsform et altid gratis uanset ordrestørrelse. Hvis du ønsker en anden leveringsform, skal du aktivt vælge dette under ”Levering” inden du går til betaling.

Ved levering til privatkunder forventes normalt en leveringstid på 1-2 hverdage. Den forventede leveringstid kan dog variere i spidsbelastningsperioder som f.eks. Black Friday.

Vi leverer kun i Danmark, dog ikke Grønland og Færøerne.

Afhent i butik
Din pakke leveres med Danske Fragtmænd til den valgte butik. Du modtager en sms fra Danske Fragtmænd, når din pakke er leveret til butikken.

Ved afhentning i butikken skal du medbringe pakkenummeret og fremvise personligt ID for at få pakken udleveret. Din ordre leveres til den valgte butik, hvor den kan afhentes 1-2 hverdage efter din bestilling.

Der er gratis levering uanset ordrestørrelse, hvis du vælger ”Afhent i butik”.

Skulle du glemme at hente din pakke i butikken, returneres pakken til os efter 2 uger. I sådanne tilfælde forbeholder vi os ret til at pålægge et gebyr til dækning af returfragt og håndteringsomkostninger.

Se en liste over alle butikker her

Levering til din privatadresse
Din pakke vil blive leveret til din bopæl. Er du ikke hjemme, når pakkeposten ankommer, vil du modtage en sms, der informerer om, at din pakke kan afhentes inden for de næste 7 hverdage på det oplyste udleveringssted. Ved afhentning på udleveringsstedet skal du medbringe pakkenummeret, der fremgår af sms og e-mail. Husk at medbringe personligt ID for at få pakken udleveret.

Pakken leveres af PostNord. Levering vil finde sted 1-2 hverdage efter din bestilling.

Prisen på denne leveringsmetode er 49,00 DKK, hvis ordren er mindre end 500 DKK. Der er gratis levering ved denne leveringsmetode, hvis ordren er på 500 DKK eller derover.

Skulle du glemme at hente din pakke på posthuset, returneres pakken til os efter 2 uger. I sådanne tilfælde forbeholder vi os ret til at pålægge et gebyr til dækning af returfragt og håndteringsomkostninger.
Levering til din arbejdsplads
Du kan vælge at få sendt din ordre til dit arbejde. Det er dog dit ansvar inden at sikre, at levering til arbejdspladsen er forenelig med din arbejdsplads politik.

Ved valg af denne leveringsform skal du huske at vælge ”Leveringsadressen er forskellig fra faktureringsadressen” hvis din egen bopæl ikke er den samme adresse som adressen på din arbejdsplads. Herefter skal du indtaste navn og adresse på din arbejdsplads.

Prisen på denne leveringsmetode er 49,00 DKK, hvis ordren er mindre end 500 DKK. Der er gratis levering ved denne leveringsmetode, hvis ordren er på 500 DKK eller derover.
Pakken leveres af Danske Fragtmænd og der leveres kun til stueplan. Levering vil finde sted 1-2 hverdage efter din bestilling.
Skulle du glemme at hente din pakke, returneres pakken til os efter 2 uger. I sådanne tilfælde forbeholder vi os ret til at pålægge et gebyr til dækning af returfragt og håndteringsomkostninger.

Leveringformer og aftaler for vores BtB kunder
Ved leveringsformer for firma- eller virksomhedsaftaler henvises der til gældende kontrakter mellem H.J. Hansen Vin og den pågældende virksomhed.

Ordrer indeholdende bestillingsvarer vil som udgangspunkt have en længere leveringstid. Produkter med senere leveringstid sendes hurtigst muligt. Det vil dermed være at betragte som en dellevering.

Fortrydelsesret
Du har 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag du:
- Har modtaget din vare
- Får den sidste vare i fysisk besiddelse, hvis det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i én ordre,
og som leveres enkeltvis.
- Får det sidste parti, eller den sidste del i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om levering af en vare, der består af flere partier eller dele.

Kontakt os venligst inden evt. varer returneres, idet vi henviser til Forbrugeraftaleloven, kapitel 3, §5, stk. 3 pkt. 4, hvoraf det fremgår, at fødevarer/drikkevarer ikke er omfattet af returret, hvorfor returnering uden forudgående aftale ikke er muligt.

Du skal inden 14 dage fra modtagelsen give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Meddelelsen skal gives ved at skrive til salg@hjhansen.dk eller ringe på 63 12 82 00. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at udnytte din fortrydelsesret.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette. I sådanne tilfælde forbeholder vi os ret til at pålægge et gebyr til dækning af returfragt og håndteringsomkostninger.
Efter modtagelse må du alene håndtere varerne på en måde, så du kan fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som de fungerer på. Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering.

Varer undtaget fortrydelsesretten
Følgende varetyper er undtaget fortrydelsesretten:
- Flasker der ikke længere er uåbnede eller kurante
- Gavekort (både fysiske og digitale gavekort)
- Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt
- Forseglingen er brudt eller etiket og lignende er blevet ødelagt (Forsegling omfatter også særlig emballage, der beskytter varen og tjener som sikkerhed for, at varen ikke har været åbnet).
Returnering
Hvis de fremsendte varer ikke svarer til dine forventninger, kan du vælge at returnere varerne igen. Varerne skal blot returneres i samme stand og mængde som modtaget senest 14 dage efter modtagelsen.
Vedlæg venligst dokumentation ved din returnering (gerne kopi af din faktura) der angiver hvilket fakturanummer der er tale om. Derudover skal vi bede om dit bank registreringsnummer og kontonummer, hvorpå pengene ønskes indsat. Vi sender ikke kontanter.

Som kunde hæfter du selv for fragtomkostninger fra dit hjem til H.J. Hansen Vin. Varerne skal sendes til nedenstående adresse:

H.J. Hansen Vin
Tolderlundsvej 103
5000 Odense C

Efter modtagelse må du alene håndtere varerne på en måde, så du kan fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som de fungerer på. Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering.
Ved online køb kan du returnere dine varer og få pengene retur.

Returnering vil ikke blive godkendt i nedenstående scenarier:
- Flasker der ikke længere er uåbnede eller kurante
- Gavekort (både fysiske og digitale gavekort)
- Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt
- Forseglingen er brudt eller etiket og lignende er blevet ødelagt (Forsegling omfatter også særlig emballage, der beskytter varen og tjener som sikkerhed for, at varen ikke har været åbnet)

Returnering til butik
Efter modtagelse af dine varer må du alene håndtere varerne på en måde, så du kan fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som de fungerer på. Du hæfter for eventuel forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering.
Ved online køb kan du returnere dine varer til butikken og få udskrevet et tilgodebevis.

Returnering vil ikke blive godkendt i nedenstående scenarier:
- Flasker der ikke længere er uåbnede eller kurante
- Gavekort (både fysiske og digitale gavekort)
- Levering af varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt
- Forseglingen er brudt eller etiket og lignende er blevet ødelagt (Forsegling omfatter også særlig emballage, der beskytter varen og tjener som sikkerhed for, at varen ikke har været åbnet)

Reklamation
Købelovens mangelsregler finder anvendelse på varekøb.

Når du handler på hjhansen-vin.dk har du 24 måneders reklamationsret, hvis der er mangler ved din vare. Det betyder, at du som udgangspunkt kan få varen ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.
Det er selvfølgelig et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Har du sendt en vare ind til reklamation vil du altid få tilsendt en mail, når vi har modtaget varen. I mailen får du oplysninger om den videre proces i forbindelse med behandlingen af din reklamation.

Du skal reklamere indenfor ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.
Vi refunderer rimelige fragtomkostninger, som du måtte have i forbindelse med returnering af varen, når reklamationen er berettiget.

Hvis du ønsker at reklamere over et produkt, skal du sende det til følgende adresse:
H.J. Hansen Vin A/S
Tolderlundsvej 103
5000 Odense C

Når du returnerer varen, bedes du oplyse, hvad problemet er så detaljeret som muligt. Tag evt. en kopi af fakturaen og angiv hvori fejlen består ud fra det pågældende produkt.

Bemærk – Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende. Husk altid at sende varen tilbage i forsvarlig emballage og få en kvittering for afsendelse, således at vi kan tilbagebetale dig dine omkostninger.

Har du sendt en vare ind til fortrydelse elle reklamation, vil du altid få tilsendt en mail, når vi har modtaget varen. I mailen får du oplysninger om den videre proces.
Persondatapolitik
For at du kan indgå aftale med os og handle på hjhansen-vin.dk, har vi brug for minimum følgende oplysninger om dig:
- Navn
- Adresse
- Telefonnummer
- E-mail-adresse
- Oplysning om hvad du har købt

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at kunne levere varen til dig, og for at kunne behandle henvendelser vedrørende dit køb. Behandlingen sker efter reglerne i vores persondatapolitik for H.J. Hansen Vin. Heri kan du læse mere om, hvordan dine oplysninger behandles, hvornår de slettes, og hvilke rettigheder du har som registreret.

Læs vores persondatapolitik her

Ved persondatapolitik for firma- eller virksomhedsaftaler henvises der til gældende kontrakter mellem H.J. Hansen Vin og den pågældende virksomhed.

Klageadgang
Hvis du vil klage over dit køb, bedes du rette din henvendelse til vores kundeservice på 63 12 82 00 eller til kundeservice/salgskontoret på salg@hjhansen.dk

Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning sammen, kan du indgive en klage til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg.

Du kan klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her: http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail-adresse salg@hjhansen.dk.

Forbehold og ansvarsfraskrivelse
H.J. Hansen Vin webshop tager forbehold for eventuelle afgiftsændringer, pris- og korrekturfejl, tekniske fejl, udsolgte varer og force majeure, herunder arbejdskonflikt og mangler ved eller forsinkelse af leverancer fra underleverandører.  
Tilknyttet fil: Handelsbetingelser (141 kB)