Graham's Fine Tawny Port

Portugal
Douro
3/4 ltr.
DKK 129,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Læderbrun farve. Behagelig sød duft med lidt brun farin og rosin over sig. Smagen er blød med rosin og chokolade.
Specifikationer
Leverandør
W.&J. Graham & Co.
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
19,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".

Graham's Fine Tawny er en blanding af flere årgange, der er modnet på fade, så vinen har iltet og fået en lys og gyldenbrun farve.
Læderbrun farve. Behagelig sød duft med lidt brun farin og rosin over sig. Smagen er blød med rosin og chokolade.              
Gæres ved 24-28 grader hvorefter gæringen stoppes ved tilsætning af druesprit.