Graham's 40 Years Old Tawny Port

Portugal
Douro
3/4 ltr.
DKK 1.095,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Vintage Port er husets prestigevin, laves kun i særligt fremragende år. <br/> Late Bottled Vintage Port er sent tappet vin fra ét og samme år, der lagres 4-6 år på fad. <br/> Tawny Port er fadlagret portvin. Nogle af de bedste betegnes 10, 20, 30 eller 40 års Tawny Port. <br/br>Colheita Port er såkaldt gammel, fadlagret Tawny fra et enkelt år, hvor årstallet altid angives på etiket/flaske. <br/>Ruby Port er en 3-4 år lagret portvin med mørk farve og kraftig, sødlig smag. <br/> White Port, hvid portvin, laves efter samme princip som Ruby Port, dog primært på grønne drue.
Specifikationer
Leverandør
W.&J. Graham & Co.
Land
Portugal
Område
Douro
Type/Farve
Portvin
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Port
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Oste - milde
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
20,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Indtil 1820 handlede Graham's med tekstilvarer. En kunde kunne dog ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Grahams fik hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte.

I 1882 blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat, men efter et par år drog han videre ud i portvinens verden. Men - da Graham's i 1970 fik finansielle problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste huse. Robert Parker havde da også følgende kommentar til Graham's: "The most consistent producer of great port in the post worldwar 2 era".
Vintage Port er husets prestigevin, laves kun i særligt fremragende år.  
 Late Bottled Vintage Port er sent tappet vin fra ét og samme år, der lagres 4-6 år på fad.  
 Tawny Port er fadlagret portvin. Nogle af de bedste betegnes 10, 20, 30 eller 40 års Tawny Port.  
Colheita Port er såkaldt gammel, fadlagret Tawny fra et enkelt år, hvor årstallet altid angives på etiket/flaske.  
Ruby Port er en 3-4 år lagret portvin med mørk farve og kraftig, sødlig smag.  
 White Port, hvid portvin, laves efter samme princip som Ruby Port, dog primært på grønne drue.  
96 POINTS
14. august 2019
96 POINTS i Wine Spectator
"A warm, lush style, with brown bread, fig compote, ginger marmalade and date flavors coating the palate before streaks of bitter orange and almond kick in, imparting cut and enlivening the finish. A note af incense weaves around it all, adding intrigue. Drink now."
16. december 2016
5 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"Modne blommer i duften. Fyldig port med masser af tørrede fugter, varme krydderier, vanilje og nødder i smagen. Lang eftersmag."
92 POINTS
30. august 2019
92 POINT - DIN VIN GUIDE
"Modne blommer i duften. Fyldig port med masser af tørrede frugter, varme krydderier, vanilje og nødder i smagen. Lang eftersmag."
4. januar 2016
18/ 20 POINT i Henrik Oldenburgs Portvinsguide
”Buttet, sødmefuld, velnæret og velsmagende. Den har heldigvis også fine, friske toner og en lille pæn, afsluttende syre. Lang, underholdende smag. Nydelig, blank, delikat og fint røget. Den har lidt mere bid og er sikrere i struktur end 30-års, og den er moden, rund og venlig med figner og sirup. Lang delikat eftersmag - den har Colheitas robuste karakter.”
12. februar 2015
5 STJERNER - BEDSTE 30/ 40 ÅRS TAWNY - i Grape
"Fuld skrue på intensiteten med høj syre og i det hele taget meget højt niveau på de fleste parametre. Der er dybde og kompleksitet. Rancio karaktererne som valnødder og kandiseret appelsinskal er i lækker harmoni med den lette sødme!
Det er goooodt!"
25. oktober 2013
6 af 6 STJERNER - 96 POINT - på www.ekstrabladet.dk
"Mahogni i farven, tørrede rosiner og tobak i næsen men i smagen eksplosionsagtig og yderst kompleks. Nærmest madeiraagtig.
Tørrede appelsiner, rosiner, orangeskal, kaffe, nødder og cigarkasse.
Flot friskhed og en yderst elegant vin."
15. juni 2012
SØLVMEDALJE ved Decanter World Wine Awards 2012
15. juni 2012
SØLVMEDALJE ved International Wine Challenge 2012