Premium Brands

Glenfarclas Family Casks 1998, Winter 2019, Cask 4449, 54,5%

Skotland
Highlands
0,70 ltr.
DKK 1.899,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
En inciterende aroma med masser af frugt, chokolade, krydrede egetræsnoter og sherry. Fyldig mundfylde og kraftfuld på tungen med tydelige sherrynoter, tørret frugt og igen chokolade.Sherrysødmen udfordres lidt med let bitre noter af kaffe, bitter orange og krydderurter. Det hele rundes af med en lidt mere tør eftersmag, hvor krydderurter, frugt og egetræ fylder billedet. I 2007 søsatte Glenfarclas en meget ambitiøs whiskyserie kaldet The Family Casks: En serie på 43 single cask single malts, som spændte fem årtier. Ejer George Grant havde så lidt tiltro til projektet, at han tog på ferie under frigivelsen, men da han fik en fax fra sin japanske distributør med en bestilling på 178 flasker, måtte han indse, at han tog fejl. I dag sælger Family Casks i hele verden. De købes til fødselsdage, jubilæer og andet, hvor årstallet har en særlig betydning. Når flaskerne løber tør, er der ikke flere. Det er en sjælden nydelse og whisky i verdensklasse.
Specifikationer
Leverandør
J & G Grant, Glenfarclas Distillery
Land
Skotland
Område
Highlands
Underområde
Speyside
Type/Farve
Whisky
Årgang
1998
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Single Malt Whisky
Flasker pr. Colli
6
Alkohol
54,50%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Glenfarclas er i dag et af de eneste tilbageværende familieejede destillerier i Skotland. Destilleriet, der ligger ved floden Spey i maltwhiskyens hjemstavn, Highlands, blev grundlagt i 1836 af løjtnant Robert Hay. Jorden lå umiddelbart op til kvægopdrætteren John Grants marker, så da Robert Hay i 1865 ville sælge sine jorde for at vende tilbage til England, var det naturligt for John Grant at slå til og købe jorderne samt det tilhørende destilleri.
Dette skulle vise sig at være en rigtig god investering, og i dag, næsten 150 år efter, er Glenfarclas verdenskendt for at producere nogle af de mest imødekommende og aromatiske whiskys i Skotland.
Vandet, som bruges i destillationsprocessen, hentes i en lille kilde, der udspringer fra Benrinnes-bjergene – og netop kombinationen af det meget rene, bløde vand og den helt specielle form på de anvendte pot-stills bidrager til Glenfarclas’ unikke stil. Når whiskyen er færdigdestilleret, lagres den på brugte fade, der enten er hentet i USA, hvor de tidligere er blevet brugt til lagring af bourbon, eller fra Spanien, hvor de har været anvendt til modning af Fino Sherry. Whiskyen lagres efterfølgende i minimum otte år, før den frigives til salg.
En inciterende aroma med masser af frugt, chokolade, krydrede egetræsnoter og sherry. Fyldig mundfylde og kraftfuld på tungen med tydelige sherrynoter, tørret frugt og igen chokolade.Sherrysødmen udfordres lidt med let bitre noter af kaffe, bitter orange og krydderurter. Det hele rundes af med en lidt mere tør eftersmag, hvor krydderurter, frugt og egetræ fylder billedet.

I 2007 søsatte Glenfarclas en meget ambitiøs whiskyserie kaldet The Family Casks: En serie på 43 single cask single malts, som spændte fem årtier. Ejer George Grant havde så lidt tiltro til projektet, at han tog på ferie under frigivelsen, men da han fik en fax fra sin japanske distributør med en bestilling på 178 flasker, måtte han indse, at han tog fejl. I dag sælger Family Casks i hele verden. De købes til fødselsdage, jubilæer og andet, hvor årstallet har en særlig betydning. Når flaskerne løber tør, er der ikke flere. Det er en sjælden nydelse og whisky i verdensklasse.