Frederiksdal Kirsch no. 1, 3/8 ltr. Frederiksdal Kirsebærvin PS
Før musen henover billedet for at zoome
I årevis har Frederiksdal leget med tanken om at producere en brændevin på Stevnskirsebær i ypperligste kvalitet.

På Frederiksdal Gods har de masser af Stevnsbær. Det betragtes som kirsebærrets konge – langt mere intenst og kraftfuldt end de sorter, man bruger i Tyskland og Centraleuropa, hvor man har stor tradition for kirsebærbrændevin.

Nu har de fremstillet 900 flasker. Navnet er Kirsch No. 1 – og de er ubetinget tilfredse med resultatet.

Stevnsbærrene er høstet på Skælstrupmark og vildgæret med kerner og skind i betydeligt flere dage, end de normalt ville lade det massegære, når de laver vin. Herefter er massen destilleret for at få så meget smag med som muligt.

Normalt bruger man vin til destillering i stedet for de hele, gærede kirsebær. Det er nemmere (og billigere), men det giver ikke lige så meget smag fra sig – og netop smagen har haft topproiritet her.

Dernæst er Kirsch No. 1 kun destilleret en enkel gang – igen for at bevare så meget oprindelig smag som muligt. Desuden er destillatet ’nedvandet’ med det reneste rene, nemlig vand fra Iskilde i Jylland, for ikke at forstyrre kirsebærsmagen.

Kirsch No. 1 er på 43% vol. og indeholder 350 ml. Der er brugt over 3 kilo Stevnsbær per flaske.
Vinifikation
Stevnsbærrene er høstet på Skælstrupmark og vildgæret med kerner og skind i betydeligt flere dage, end de normalt ville lade det massegære, når de laver vin. Herefter er massen destilleret for at få så meget smag med som muligt. Normalt bruger man vin til destillering i stedet for de hele, gærede kirsebær. Det er nemmere (og billigere), men det giver ikke lige så meget smag fra sig – og netop smagen har haft topproiritet her. Dernæst er Kirsch No. 1 kun destilleret en enkel gang – igen for at bevare så meget oprindelig smag som muligt. Desuden er destillatet ’nedvandet’ med det reneste rene, nemlig vand fra Iskilde i Jylland, for ikke at forstyrre kirsebærsmagen. Kirsch No. 1 er på 43% vol. og indeholder 350 ml. Der er brugt over 3 kilo Stevnsbær per flaske.
Vis mere
Vis mindre

Frederiksdal Kirsch no. 1, 3/8 ltr. Frederiksdal Kirsebærvin PS

Varenummer: 28001507
DKK 375,00
(DKK 300,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørFrederiksdalLandDanmark
OmrådeDanmarkType/FarveEau-de-Vie
DyrkningTraditionelServeringsforslag Oste - kraftige
Desserter - meget søde
Alkohol 43,00%Flaskestørrelse3/8 ltr.
Proptype PlasticpropPakningKarton
Flasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Kirsch No. 1 er kun destilleret en enkel gang – for at bevare så meget oprindelig smag som muligt. Desuden er destillatet ’nedvandet’ med det reneste rene, nemlig vand fra Iskilde i Jylland, for ikke at forstyrre kirsebærsmagen.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk