Antal varer der matcher den nuværende søgning: 2886
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

FERRARI - European Winery of the Year 2015

FERRARI - European Winery of the Year 2015

Af Marianne Winther, H.J. Hansen Vin

 I anerkendelse af alt hvad Ferrari har opnået for italiensk vin,
blev vinhuset i slutningen af sidste år udråbt som European Winery of the Year 2015 i det amerikanske magasin WineEnthusiast's "2015 Wine Star Award". Prisen honorerer individuelle personer eller firmaer, der har ydet fremragende præstationer med vin eller spiritus.
"Intet brand har opnået samme luksusstatus og prestige som Ferrari", lyder det i bedømmelsen. Og vi kan kun bifalde.

Ferrari Trento – et prestigefyldt og luksuriøst brand, der vinder genklang over hele verden!
Tager man motorvejen sydpå til Italien og kigger til højre, kan man dårligt undgå at se det store Ferrari logo på den lange bygningsfacade, man helt uundgåeligt passerer lige efter Brenner­passet. Det er ikke hjemstedet for et kendt bilmærke, som mange ikke-vinkendere fejlagtigt tror, men domicilet for Ferrari Trento – et pre­stigefyldt og luksuriøst brand, der vinder gen­klang over hele verden hos alle, der elsker mousse­rende vine.

Ferrari blev grundlagt her i byen Trento i 1902, mens området stadig var en provins under det østrig-ungarnske emperie.
Trento er centrum i provinsen Trentino, der ud­gør den ene halvdel af regionen "Trentino – Alto Adige" – to små regioner, der oftest benævnes samlet, men som hver især arbejder for selvstændighed. Det er dog en ganske anden historie.

Som Italiens nordligste region og takket været placeringen lige syd for Dolomitterne er området kendt for skisport. Kun 15% af jorden er dyrkbar og vinfremstil­lingen koncentreres primært om hvide vine. Ferrari dominerer produktionen af Trento DOC med omkring 375.000 cases, hvilket svarer til hele 40% af områdets samlede markedsandel. Ferraris mousse­rende vine produceres efter Metodo Classico (den oprindelige Champagne-metode), som specia­listerne hos Ferrari anser som den mest eks­klusive produktionsmetode. Teknikken er dybt italiensk i sine håndværksmæssige rødder, men ligner den, der anvendes af de fineste Cham­pagnehuse.

Trentino er en region på vej frem, og Ferrari's udsøgte lineup af vine er en hovedårsagerne. Men det er ikke kommet af sig selv. Det er takket være erfaring fra over hundrede år, hvor Ferrari har sat italienske stjernekastere på ver­dens radar. Vinhuset har lige siden 1952, hvor Bruno Ferrari købte firmaet af grundlæggeren, Giulio Ferrari, været en familiedrevet virksomhed, 100% ledet af Lunelli-familien. De fire fætre, der i dag sidder ved roret, er 3. gene­ration og stolte efterkommere af Bruno Lunelli. De besidder samme lidenskab og engagement, som grundlæggeren, og som er fundamentet for den kompromisløse søgen efter kvalitet, som huset Ferrari har fulgt altid. Vinhuset fremelsker bæredygtighed og forholder sig samtidig tro mod området og dens bjerglandbrug.

Familiens første produktion af rød- og hvidvine begyndte i 1980´erne, hvor de på deres vineri  i Trentino lavede en lille produktion af en Chardonnay og en Pinot Noir. Dette greb efterfølgende om sig, og i 2000 købte familien Tenuta Podernovo, der er vingården bag Aliotto, som vi præsenterer på side 3 her i bladet.

I dag ejer familien udover Ferrari hele 3 vingårde der tilsammen udgør Lunelli Estates: Tenuta Margon i Trentino, Tenuta Castelbuono i Monte­falco Umbrien og Tenuta Podernova i Toscana. Tre forskellige vinerier, der hver især er tro mod deres terroir og derfor har hver deres personlige udtryk. Men alle er de tilført den unikke stil med elegance og levetid, som er kendetegnet for vine fremstillet af Lunelli.

Se hele vores sortiment fra Ferrai her

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk