Drouin Cidre Bouché Brut de Normandie (æble)

Frankrig
Calvados
DKK 55,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Let og frugtet drik med masser af friskhed. Passer fortrinligligt til retter med fisk eller hvidt kød. Anbefales at blive drukket af vinglas.
Specifikationer
Leverandør
Christian Drouin
Land
Frankrig
Område
Calvados
Type/Farve
Øl & vand
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
12
Serveringsforslag
Apéritif
Alkohol
4,50%
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Calvadoshuset Christian Drouin blev grundlagt umiddelbart efter 2.
verdenskrig af Christian Drouin, der havde sat sig for mål at ville fremstille verdens absolut bedste calvados. Dette fik ham i første ombæring til at opsøge områdets mindre vinbønder for at opkøbe deres lagre af calvados, hvilket lagde grundstenen til husets exceptionelle samling af årgangscalvados'er.
I 1960 besluttede Christian Drouin sig så til at tage skridtet fuldt ud og producere sin egen calvados. Der skulle dog gå 19 år, før han følte, at samlingen af gamle eau de vie'er kombineret med hans egen produktion var tilstrækkeligt stor til, at han kunne aftappe de først calvados'er under husets eget navn.
Siden har Christian Drouin haft en forrygende succes, og man kan i dag bryste sig af at have modtaget flere priser og præmier for produktsortimentet, end samtlige andre calvados-producenter til sammen!
I dag er det sønnen, Christian Drouin d. 2, som har taget over. Udover de så berømte vintagecalvados'er, der strækker sig tilbage til 1939, fremstiller huset også en række fantastiske blends, Pommeau'er og cidere.

Vil man gerne have en let drik, mild i alkohol og med fyldig æblesmag, er Cidre Brut det perfekte valg. I Frankrig har man tradition for at drikke Cidre Brut sammen med usødede pandekager, men den er også perfekt til "et glas i utide eller til lyse fiskeretter, lyst kød eller f.eks. camembert.
Let og frugtet drik med masser af friskhed. Passer fortrinligligt til retter med fisk eller hvidt kød. Anbefales at blive drukket af vinglas.
Cidren er lavet på 30 forskellige slags æbler, 70% er bitre sorter, 20% søde og de sidste 10% balancerer strukturen. Æblerne plukkes i efteråret, og æblejuicen håndpresses. Fermenteringen foregår langsomt, og gær tilsættes. Flaskes ved 4% alkohol. Andenfermenteringen, hvor gæren spiser sukkeret, foregår i flasken,hvorved cidren får sin perlende effekt. Pasteuriseret.