Whisky Sour

Glas: Riedel Sour barglas

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld bourbon, sirup, citronsaft og æggehvide i en shaker, og shake hårdt i ca. 10 sek.
  • Tilføj nu is til shakeren og shake i yderligere 10 sek.  
  • Hæld isen fra glasset og finestrain over i det afkølede glas.
  • Hæld angosturaen op i en jigger, og hæld den med en hurtig bevægelse udover cocktailen, så det ligger sig som en flot stribe på toppen.
drink, cocktail, riedel, whisky, bourbon, angostura, whisky sour, opskrift, drinksopskrift

Det skal du bruge:

Lidt historie om Whisky Sour

Drinken Whisky Sour blev anset som mandens bedste ven af 1700- og 1800-tallets britiske søfolk, men opskriften blev først skrevet ned i 1862 i Jerry Thomas' The Bartender’s Guide: How to Mix Drinks. Sidenhen er der opstået utallige varianter af den populære cocktail.

Riedels mixolog Zane Harris serverer denne cocktail i et Sour barglas: "Sour glasset er udstyret med en udadvendt læbe, som sikrer en glathed af traditionelle Sour-cocktails i ganen. Glasset er ideelt til at fremhæve aromaerne fra drinks som Sours & Daiquiris og få dem til at smage som de skal. "