- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Det var Michelle og Jean-Michel Masson, der skabte Domaine Masson-Blondelet i 1975 og har skabt Pouilly-Fumé og Sancerre lige siden. Begge kom fra vinfamilier i Loire. I 1980 byggede de en nedgravet kælder i tre niveauer for at kunne udnytte tyngdekraften i arbejdet i hjertet af landsbyen Pouilly. I 2000 sluttede deres to børn Mélanie og Pierre-François sig til virksomheden. De 21 hektarer vinstokke består af Sauvignon Blanc og Pinot Noir på skråninger, der vender mod syd/sydøst i et fantastisk terroir, hvor et ideelt mikroklima er skabt af Loire-floden. På dette sted er floden klassificeret som et naturreservat.
Domaine Masson Blondelet
Om Domaine Masson Blondelet
16 hektarer strækker domainet sig over, og de er opdelt i hele 40 parceller. Det er et klart plus, når dårligt vejr rammer markerne. Det rammer nemlig meget sjældent alle parceller på samme tid. Det gør ikke arbejdet i vinmarkerne lettere, til gengæld.... Tre grundlæggende jordtyper findes i Pouilly-Fume: Kimmeridgian Merl, Flint og Kalksten. Fordi hver af domænets vinmarker ligger på én af disse jordtyper, vinificerer og aftapper Masson-Blondelet hver vingård separat (Les Angelots, Villa Paulis og Les Pierres de Pierre for Pouilly-Fumé og Thauvenay for Sancerre).