Dom Perignon Naked 2010

Frankrig
Champagne
3/4 ltr.
DKK 1.699,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Præcis, solid og samtidig tør med indtryk af tropisk frugt såsom ananas, ferskener og mango - for ikke at nævne brød- og tærtedej. Champagnen er levende, klar og med en flot tekstur.
Specifikationer
Land
Frankrig
Område
Champagne
Type/Farve
Champagne/mousserende
Årgang
2010
Drue
50% Chardonnay
50% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Dom Pérignon er legendarisk. Om man har smagt de gyldne bobler eller ej, så kender langt de fleste navnet. Navnet stammer i øvrigt fra munken Dom Pierre Pérignon (1638-1715), som siges at være manden, der opfandt mousserende vin, da han var kældermester hos Abbaye d’Hautvillers nær byen Épernay. Egentlig skulle han forsøge at undgå andengæring i flaskerne, da de havde en tendens til at eksplodere - og mousserende vin blev allerede på det tidspunkt produceret i Frankrig, hvor man tappede vinene, inden de var gæret færdige. Metoden, der går under navnet pétillant-naturel, bliver stadig brugt enkelte steder i Frankrig.

Det var den engelske videnskabsmand Christoffer Merret, som først nedfældede den moderne måde at lave champagne på - hvor man tilsætter sukker til en allerede gæret vin, så man starter en andengæring. Det kunne han gøre pga. det stærkere engelske glas. Til gengæld regnes Dom Pierre Pérignon for at være pioner inden for vitikultur og produktionsmetoder, som løftede niveauet i Champagne og  han importerede endda også de stærkere, engelske flasker.

Et dokument skrevet tre år efter den legendariske munks død, tilskriver ham flere store fremskridt inden for produktionen af vin:

- Beskæring for at reducere, men samtidig også koncentrere udbyttet
- Forsigtig behandling af druerne for at undgå at ødelægge drueskindet og udsætte saften for luft
- Gentagne presninger for at minimere skinkontakt og udtræk af tanniner

Moët & Chandon købte navnet til deres  prestige cuvée i 1937. I dag er Dom Pérignon del af Moët Hennessy Louis Vuitton, ejet af Frankrigs rigeste mand, Bernard Arnault. For mange adelige og andre berømtheder er det den bedste champagne, der findes. F.eks. blev den valgt til Lady Diana Spencer og Prince Charles' bryllup i 1981.

Dom Pérignon er vintage-champagne, som laves af ca. 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay.
Præcis, solid og samtidig tør med indtryk af tropisk frugt såsom ananas, ferskener og mango - for ikke at nævne brød- og tærtedej. Champagnen er levende, klar og med en flot tekstur.