Champagne Dom Perignon Gift Box 2010

Frankrig
Champagne
3/4 ltr.
DKK 1.779,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Specifikationer
Land
Frankrig
Område
Champagne
Type/Farve
Champagne/mousserende
Årgang
2010
Drue
100% Sauvignon Blanc
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Champagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Skaldyr
Fisk - lys
Alkohol
12,50%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Dom Perignon er nok den kendteste champagne i verden. Navnet emmer simpelthen af stil, klasse, luksus – og måske en lille smule bling. Designet på både flaske og etiket er ikoniske og kendes af de fleste – også selvom man aldrig har været så heldig at smage på de fornemme dråber.

Dom Perignon er en del af luksusgruppen Louis Vuitton Moët Hennesy, som også ejer champagnehusene Veuve Clicquot, Ruinart, Mercier og Krug. Der er dog ingen tvivl om, at den største prestige er knyttet til Dom Perignon. Alle husene drives dog individuelt og har deres egen stil og charme.
Dom Perignon får sit navn fra munken Dom Perignon, som i det 17. århundrede have den beskedne ambition at ville producere verdens bedste vin. I den forbindelse er han samtidig berømt for at sige de berømte ord ’jeg drikker stjerner!’ om sin mousserende vin. Der var dog nok noget om det, for hans vine fandt vej til selveste Solkongens slot i Frankrig – meget større anerkendelse kunne man ikke få.

Dom Perignon findes kun som vintage-champagne, kun de allerbedste druer anvendes. Hvis druerne ikke er gode nok et år, kommer der simpelthen ikke en årgangsvin dét år. Sådan er det.

Champagnerne bliver produceret på to druer; Pinot Noir og Chardonnay fra de bedste marker i Champagne. Champagnes kompleksitet skyldes druernes langsomme modning, som bevarer deres friskhed, aromaer og fine teksturer.