Antal varer der matcher den nuværende søgning: 3111
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

Dansk stjerneproducent i Argentina

Vi husker alle dengang, man kunne købe Pingus for under kr. 1.000 flasken. Så kom historien om, at danskeren Peter Sisseck havde opnået 100 point i The Wine Advocate for en vin lavet i Ribera del Duero. Alting eksploderede og i dag er prisen over kr. 5.000 for en flaske Pingus.


Peter Sissecks læremester Peter Vinding-Diers havde tre lærlinge i alt. Ud over Peter var det de to sønner, Hans og Anders. Hans er ved at lave samme øvelse, som Peter Sisseck lavede år tilbage, men i Patagonien i det sydlige Argentina
i stedet for i Spanien... I begyndelsen af dette årtusinde rejste Hans rundt sammen med sin ekskone, Noemi Marone Cinzano (hun er ud af familien, der står bag Cinzano-brandet), for at finde det perfekte sted, hvor de kunne lave deres
drømmevin.

Det optimale sted blev vurderet til at være Patagonien. Ved at rode gamle arkiver igennem fra det lokale ”Vin Politi” fandt Hans og Noemi to vinmarker, tilplantet med Malbec i hhv. 1933 og 1955. Misholdte dengang, men nu i topform.
De dyrkes bio, men bureaukratiet i Argentina er for voldsomt til at få det dokumenteret, så glem at vi har skrevet det. Området er ørken med temperaturer ned til 5 grader om natten. Så ingen syrejustering.
Vinene er i dag – efter hårdt arbejde – fantastiske og opnår allerede nu høje point. Ved en smagning på stedet slog Noemia 2012 Pingus 2011. Vi er sikre på, at Noemia bliver det nye sort – så ryd hylden som den første, og glæd dig i årevis!
Det her bliver eftertragtet og mængderne er små.

Se hele vores sortiment fra Bodegas Noemia De Patagonia
Glas der passer til vinen
2013 Noemia J Alberto, 3/4  ltr., Bodega Noemia de Patagonia

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk