Daniel Bouju Cognac
Daniel Bouju Cognac

Beskrivelse

Daniel Bouju Cognac
Daniel Bouju et er en lille familievirksomhed, grundlagt i 1805 og beliggende i Saint-Preuil.
Huset laver cognac i Grande Champagne, Cognacområdets absolutte “Hjerte”, og råder over 25 ha vinmarker.
At besøge Daniel Bouju er som at sætte tiden lidt i stå - hele produktionen foregår i det lille landbohus’ tilhørende lade og - man fristes til at sige - redskabsskur.
Daniel Bouju er et stærkt bevis på, at småt er godt – hos ham er masseproduktion og industriel produktion bandlyst. Her er det detaljerne, der tæller: Cognacen destilleres på en 16,5 hl. still og fadlagres på helt nye små fade Limousin-fade, hvorved den tager karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af kunstige tilsætninger som karamel eller sukker.
Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer. Forskellen i de forskellige cognacer ligger i lagringen, der er mellem 5 og 80 år, afhængigt af den enkelte produkttype. Herudover fremstiller Daniel Bouju også den for området så kendte specialitet, Pineau des Charentes.
Den oprindelige opskrift på Daniel Boujus cognac blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod! Hvis det ikke falder i din smag kan du se alle vores cognac her.
Daniel Bouju Selection Special
Premium Brands
Duften af fadlagring blander sig smukt med blomsterrige nuancer. Meget velafrundet og absolut ikke aggressiv i hverken duft eller smag.
Pineau des Charentes Vieux
Intens koncentration af solmodne frugter og utallige nuancer fra jordbunden. Vidunderlig frugtagtig, sødmefuld og blød hedvin.
Daniel Bouju XO Prince i trækasse
Premium Brands
Meget mørkerød cognac, der har fået lov at lagre 25 år på nye limousin-egetræsfade. Du får en blød og meget behagelig aroma med noter af frugt, nelliker, svesker og kanel. Smagen er ligeledes blød og ...
Daniel Bouju Tres Vieux
Premium Brands
Fyldig og moden duft med en markant duft af fad.
Daniel Bouju Reserve
Premium Brands
ANBEFALET i GASTRO
Kompleks, kraftfuld karakter med delikate og meget elegante nuancer af primært vanille og krydderier.
Daniel Bouju Napoleon (Vieille Reserve)
Premium Brands
Lang, blød og rig smag, fyldt med nuancer af frugt og krydderier. Alderen reflekteres i udviklingen af de meget bløde, venlige tanniner.
Daniel Bouju Reserve Carafe (VSOP)
Premium Brands
Flot, mørklødet orange farve men en elegant duft og fornemmelse af træ, puddersukker og vanilje. Dejlig komplekse noter af fad, fad - og lidt mere fad.
Daniel Bouju Selection Special, 3/8  ltr.
Premium Brands
Duften af fadlagring blander sig smukt med blomsterrige nuancer. Meget velafrundet og absolut ikke agressiv i hverken duft eller smag.
Daniel Bouju No 5 Caraffe
Premium Brands
Lette toner af skovbund, citrus og friske druer. Dejlig lang og rund, letkrydret smag, der efterlader et friskt og nuancerigt indtryk.
Daniel Bouju Royal
Premium Brands
Fantastisk blød med lang eftersmag og komplekse aromaer, som gør den til et "must" for både kendere og livsnydere.
Daniel Bouju Empereur XO
Premium Brands
Nuancer af muskatnød, nelliker, ingefær, vanille og blommer, der smukt forenet og harmonisk bliver hængende i den flotte lange eftersmag.
Daniel Bouju Reserve, 37,5 cl.
Premium Brands
Kompleks, kraftfuld karakter med delikate og meget elegante nuancer af primært vanille og krydderier.