Premium Brands

Cognac Tres Vieux, Societe

Frankrig
Cognac
0,70 ltr.
DKK 749,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Meget kraftig vanilje i næsen. Smag af moden frugt, appelsinmarmelade, kvæde og pære. Lang, lang og utrolig kompleks eftersmag. Den perfekte cognac til at afslutte en god dag.
Specifikationer
Leverandør
Jean Fillioux
Land
Frankrig
Område
Cognac
Underområde
Grande Champagne
Type/Farve
Cognac
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Alkohol
40,00%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Jean Fillioux Cognac er et familieejet hus, etableret i 1880. Huset og dets 25 ha vinmarker ligger i det bedste af det bedste område for cognac, nemlig Grande Champagne. La Pouyade, som er navnet på Jean Filliouxs residens, ligger midt i den "Gyldne Trekant" mellem Verriéres, Angeac-Champagne og Juillac-Le Coq ligger.
I dag er det Pascal Fillioux, der er femte generations efterkommer af grundlæggeren, Honoré Fillioux, der står for produktionen. Pascal er en gudsbenådet masterblender, der har ansvar for hele produktionen fra høst af druerne til aftapning af den endelig cognac – lige fra husets unge Le Coq til den meget gamle Reserve Familiale Cognac.
Stilen er snorlige hele vejen igennem: Floral, frugtet, kompleks, elegant og kraftig. Når man smager en Jean Fillioux Cognac, er man ikke i tvivl om, at den er noget helt særligt, og, når man efterfølgende smager en aftapning, vil der helt klart være en genkendelsens glæde.
Det var den norske Masterblender af Cognac, Jon Bertelsen, der introducerede os til Jean Fillioux Cognac. Og Jon er på ingen måde i tvivl: Jean Fillioux Cognac er i særklasse det bedste, han nogensinde har smagt. Denne holdning er Jon gudskelov ikke ene om at have, og Jean Fillioux Très Vieux er da også blevet kåret af Decanter til Verdens bedste Brandy, samt af USA´s førende spiritusjournalist, Paul Pacult, til Bedste Cognac i Verden til prisen.
Meget kraftig vanilje i næsen. Smag af moden frugt, appelsinmarmelade, kvæde og pære. Lang, lang og utrolig kompleks eftersmag. Den perfekte cognac til at afslutte en god dag.
19. juli 2018
5 STJERNER på flaskehalsen.nu
"Så er der cognac af den finere slags. Denne Jean Filliou Tres Vieux er ganske lys i sin farve, og i duften er den mere sprittet, end jeg ville forvente af en cognac af denne kaliber. Det bliver heldigvis blødt gevaldigt op i smagen, hvor der naturligt nok bliver holdt fast i den karakterfulde sprit-tendens, men særligt eftersmagen giver en langvarig og lækker nydelse. Her møder vi bedre blødhed, fin frugt og en masse små fine nuancer, der titter frem under det bastante ydre. Det er ikke en cognac, der trækker nye fans til, men til dig, der nyder en rigtig herre-cognac, er det bestemt ikke en ueffen flaske."
25. april 2016
DOBBELT GULDMEDALJE ved San Francisco World Spirits Competition 2016
89 POINTS
28. august 2019
89 POINT af Søren Frank i Berlingske
"Fillioux er et lille familieejet cognachus i Grande Champagne.
Très Vieux fremviser en særdeles potent næse med en del orange tørret frugt og let rancio."
12. juni 2013
Verdens Bedste Cognac på Paul Pacult's 120 Top Spirits in the World 2013
USAs førende spiritusskribent Paul Pacult har på sin liste over verdens bedste spiritusser kåret Jean Fillioux Très Vieux som verdens bedste cognac med en 15. plads på den totale Top 120 Hitliste.

Paul Pacult skrev bl.a. følgende smagekommentar:
"Incredibly lush and velvety.
Tventy-five years old minimum. Eyecatching copper color; again, substanhal amounts of wispy sediment seen.
I get lots of streamlined scents of nougat, banana in brown sugar syrup, some maple and clove in the initial inhalations after the pour; secondary sniffs detect butter, Christmas cake spices (clove, cinnamon) and dried yellou' fruit, including pear, pineapple and kirti.
Entry is deep, acidic, resiny and even a tad chewy; midpalate is tobaccolike, cheeselike, eqgy, baconlike and toasty. Finishes satiny in texture, cigar tobacco{ike, resiny /oaky, meaty, clean and, oh, so sensuous."