Jean Fillioux
Jean Fillioux

Beskrivelse

Jean Fillioux
Jean Fillioux Cognac er et familieejet hus, etableret i 1880. Huset og dets 25 ha vinmarker ligger i det bedste af det bedste område for cognac, nemlig Grande Champagne. La Pouyade, som er navnet på Jean Filliouxs residens, ligger midt i den "Gyldne Trekant" mellem Verriéres, Angeac-Champagne og Juillac-Le Coq ligger.
I dag er det Pascal Fillioux, der er femte generations efterkommer af grundlæggeren, Honoré Fillioux, der står for produktionen. Pascal er en gudsbenådet masterblender, der har ansvar for hele produktionen fra høst af druerne til aftapning af den endelig cognac – lige fra husets unge Le Coq til den meget gamle Reserve Familiale Cognac.
Stilen er snorlige hele vejen igennem: Floral, frugtet, kompleks, elegant og kraftig. Når man smager en Jean Fillioux Cognac, er man ikke i tvivl om, at den er noget helt særligt, og, når man efterfølgende smager en aftapning, vil der helt klart være en genkendelsens glæde.
Det var den norske Masterblender af Cognac, Jon Bertelsen, der introducerede os til Jean Fillioux Cognac. Og Jon er på ingen måde i tvivl: Jean Fillioux Cognac er i særklasse det bedste, han nogensinde har smagt. Denne holdning er Jon gudskelov ikke ene om at have, og Jean Fillioux Très Vieux er da også blevet kåret af Decanter til Verdens bedste Brandy, samt af USA´s førende spiritusjournalist, Paul Pacult, til Bedste Cognac i Verden til prisen.
Cognac La Pouyade, Societe
Premium Brands
Perfekt afbalanceret og kompleks Grande Champagne. Livlig cognac med masser af florale noter, abrikos, Reine Claude, grape og mandel. Hvis man skulle servere mad til, kunne det være toast og...
Cognac Cep d'Or 40 %, Societe
Premium Brands
5 STJERNER - HIGHEST RECOMMENDATION - Paul Pacults Spirit Journal
Meget lækker og delikat Grande Champagne med noter af forårsblomster, syren, jasmin, moden frugt, banan, melon, tørret frugt, rosiner og valnød. Lang finish med krydrede noter og anis. Kan fint...
Cognac Tres Vieux, Societe
Premium Brands
5 STJERNER på flaskehalsen.nu
Meget kraftig vanilje i næsen. Smag af moden frugt, appelsinmarmelade, kvæde og pære. Lang, lang og utrolig kompleks eftersmag. Den perfekte cognac til at afslutte en god dag.
Jean Fillioux Le Coq, Societe
Premium Brands
Lys og behagelig frisk Grande Champagne Cognac med noter af blomster, lime og citrusskal.
Cognac So Elegantissime
Premium Brands
NUMMER ET på Falstaff Bars & Spirits Guide 2014 foran 350 Premium Spirits
Duft af havtorn, vilde roser og acacia. Lækker og livlig smag med noter af passionsfrugt, citrontærte og tørrede abrikoser. Lang afslutning med søde krydderier som koriander og kardemomme. I ét ord...
J. Fillioux Kristof V
Premium Brands
En kraftfuld cognac med en dejlig lang, kompleks og blød eftersmag.