Premium Brands

Cognac Cep d'Or 40 %, Societe

Frankrig
Cognac
0,70 ltr.
DKK 599,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Meget lækker og delikat Grande Champagne med noter af forårsblomster, syren, jasmin, moden frugt, banan, melon, tørret frugt, rosiner og valnød. Lang finish med krydrede noter og anis. Kan fint kombineres med mad fra Provence, Italien, Indien eller Mexico.
Specifikationer
Leverandør
Jean Fillioux
Land
Frankrig
Område
Cognac
Underområde
Grande Champagne
Type/Farve
Cognac
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
12
Alkohol
40,00%
Flaskestørrelse
0,70 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Jean Fillioux Cognac er et familieejet hus, etableret i 1880. Huset og dets 25 ha vinmarker ligger i det bedste af det bedste område for cognac, nemlig Grande Champagne. La Poyade, som er navnet på Jean Filliouxs residens, ligger midt i den "Gyldne Trekant" mellem Verriéres, Angeac-Champagne og Juillac-Le Coq ligger.
I dag er det Pascal Fillioux, der er femte generations efterkommer af grundlæggeren, Honoré Fillioux, der står for produktionen. Pascal er en gudsbenådet masterblender, der har ansvar for hele produktionen fra høst af druerne til aftapning af den endelig cognac – lige fra husets unge Le Coq til den meget gamle Reserve Familiale Cognac.
Stilen er snorlige hele vejen igennem: Floral, frugtet, kompleks, elegant og kraftig. Når man smager en Jean Fillioux Cognac, er man ikke i tvivl om, at den er noget helt særligt, og, når man efterfølgende smager en aftapning, vil der helt klart være en genkendelsens glæde.
Det var den norske Masterblender af Cognac, Jon Bertelsen, der introducerede os til Jean Fillioux Cognac. Og Jon er på ingen måde i tvivl: Jean Fillioux Cognac er i særklasse det bedste, han nogensinde har smagt. Denne holdning er Jon gudskelov ikke ene om at have, og Jean Fillioux Très Vieux er da også blevet kåret af Decanter til Verdens bedste Brandy, samt af USA´s førende spiritusjournalist, Paul Pacult, til Bedste Cognac i Verden til prisen.
Meget lækker og delikat Grande Champagne med noter af forårsblomster, syren, jasmin, moden frugt, banan, melon, tørret frugt, rosiner og valnød. Lang finish med krydrede noter og anis.
Kan fint kombineres med mad fra Provence, Italien, Indien eller Mexico.
25. april 2016
5 STJERNER - HIGHEST RECOMMENDATION - Paul Pacults Spirit Journal
96 POINTS
14. august 2019
96 POINT i The Wine Enthusiast
"Rich and luxurious, this 12-year-old "Tres Vieille" Cognac offers deep toffee and hazelnut flavors, before tapering off to a cocos and espresso-inflected finish.
It's a well-structured brandy that puts you in mind of a leather club chair, you just want to close your eyes and sink into it."