- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Da vi første gang stiftede bekendtskab med Clos Saint Jean, var ejendommen primært kendt for at lave meget traditionel vin, som man havde tendens til at opbevare lige længe nok på store foudres af slovensk eg, hvorved frugten ofte tørrede ud.
Clos st. Jean
Franske vine
Denne vinstil ændrede sig, da Pascal og Vincent Maurels far døde i 2001, og sønnerne overtog den daglige ledelse af det 43 ha store domaine, Clos Saint Jean. Det første, de to brødre gjorde, var at hyre den kendte ønolog, Philippe Cambie, som konsulterende rådgiver. Men – det blev en hård start. En ren syndflod ødelagde høsten 2002, så de var tvunget til at sælge al deres vin til negocianter uden at aftappe så meget som én flaske under Clos Saint Jeans navn. Ganske anderledes blev det heldigvis i 2003, hvor brødrene modstod fristelsen – på trods af det meget varme vejr – til at høste tidligt, hvilket medførte, at deres druer modnede helt perfekt uden det mindste tegn på at være overmodne. Den færdige vin illustrerede perfekt, hvad man kan opnå med nogle af de bedste vinmarker, der alle er beliggende på det berømte Le Crau i hjertet af Châteauneuf-du-Pape, når man samtidig har en erfaren mand som Philippe Cambie på sidelinjen.
Siden er kun gået stærkt fremad for Clos Saint Jean. Både husets almindelige Côtes-du-Rhône og Châteauneuf er helt fantastiske til prisen – og topvinene Deus-ex-Machina og Combe des Fous er blevet rent kult blandt samlere…