Chateau De Tracy Sur Loire
Chateau De Tracy Sur Loire

Beskrivelse

Chateau De Tracy Sur Loire
Château de Tracy, der er et af de ældste slotte i Pouilly-Fumé, kan dateres helt tilbage til 1396. Det har været i familien Estutt d’Assays eje siden det 16. århundrede, og man har gennem alle årene formået at gøre slottet gældende blandt områdets bedste producenter. Estutt d’Assays-familien kom oprindeligt fra Skotland, hvor de via den rette tro og diverse heltegerninger i kampen mod de vantro franskmænd blev tildelt land i Essay af den skotske Charles VII. Via ægteskab kom også Château de Tracy ind i billedet, og da slottet havde tradition for fremstilling af både vin- og spisedruer, blev familien ved denne overtagelse såvel vinbønder som franskmænd. I dag, næsten 500 år senere, leder greve Henry Estutt d´Assay familiens slot.
De gamle lagringskældre er bibeholdt, men man har investeret i helt nyt vinifikationsudstyr i bestræbelsen på at hæve vinens kvalitet yderligere. Samtidig dyrkes markerne efter den størst mulige hensyntagen til miljøet, stærkt inspireret af de økologiske/ biodynamiske principper. Ikke uden grund at Château de Tracy igen og igen fremhæves som en af Loires bedste producenter med sine ualmindeligt sprøde, elegante og meget stilrene hvide vine.
2019 Pouilly Fume
Smuk lys gylden farve. Meget imødekommende med en finesserig duft af citrus, lime og mineraler. Smagen er lang, elegant og frisk. En stor vin som understreger, at nogle Frankrigs bedste hvidvine...