Champagne Lancelot Royer, Cuvee Reserve RR, Non Vintage

Frankrig
Champagne
3/4 ltr.
DKK 300,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften er yderst elegant med toner af ferskner, grønne æbler, citrus og lime. Elegancen fortsætter i smagen, som har en flere minutter lang eftersmag med en let mineralitet i sin afslutning.
Specifikationer
Leverandør
Earl Champagne P. Lancelot Royer
Land
Frankrig
Område
Champagne
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
100% Chardonnay
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
Domaine Lancelot Royer, der blev grundlagt i 1960, består af 5 ha vinmarker, der alle ligger i Côte de Blanc. Her er Chardonnay den dominerende druesort, og huset laver derfor kun Blanc de Blancs.
Domaine Lancelot Royer er et ultra konservativt champagnehus, da alle operationer i vineriet og i størstedelen i vinmarken udføres ved håndkraft.
Cuvée Reserve RR er en blanding af druer fra Premier og Grand Cru, hvoraf 32% kommer fra vinstokke, der er mere end 35 år gamle. Det nye års vin blandes med 30% Reserve-vine, hvorefter blandingen gennemgår sin andengæring og lagrer med bærmekontakt i 18 – 24 måneder, mod de lovpligtige 15 måneder.
Resultatet er en vin med en større kompleksitet og længde i eftersmagen – en yderst elegant Champagne, som med alderen nærmest tager karakter af Chablis.
Duften er yderst elegant med toner af ferskner, grønne æbler, citrus og lime. Elegancen fortsætter i smagen, som har en flere minutter lang eftersmag med en let mineralitet i sin afslutning.
18. december 2014
6 af 6 STJERNER af Mads Jordansen på www.winelab.dk
90 POINTS
30. august 2019
90 POINT af Niels Lillelund i Jyllands Posten
91 POINTS
14. august 2019
91 POINT i Vinbladet
Den alkoholiske gæring finder sted på stål- og cement tanke, hvorefter mosten sammenstikkes og tilsættes 30% Reserve-vin, som har lagret på gamle egetræsfade. Vinen tappes efterfølgende på flaske, hvor den tilsættes en liqueur de tirage bestående af bentonite, epenay gær og sukker for efterfølgende at gennemgå en lang kølig anden gæring. Vinen ligger herefter med bærmekontakt i 18 til 24 måneder, inden den gennemgår degorgement à la volée,  dvs. uden brug af is. Der tilsættes en lille smule liqueur d’ expedition, inden vinen lagrer i yderligere 3 måneder før sin frigivelse.