Cava Nectar Blanc Reserva Sweet

Spanien
Penedès
24 mdr.
3/4 ltr.
Før DKK 165,00
DKK 99,00
SparDKK 66,00
Pris pr. stk. v/1 stk.DKK 165,00
Pris pr. stk. v/2 stk.DKK 99,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Sødmefuld cava med en cremet tekstur og små, fine bobler, som er karakteristiske for en lang og tålmodig lagring. En intens, fyldig og nuanceret aroma. Frugtige noter af blommer, kirsebær og mango kridter banen op, inden sødlige strejf af honning tager over.
Specifikationer
Leverandør
Juve Y Camps Sa
Land
Spanien
Område
Penedès
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
Parellada
Maccabeu
Fadlagring
24 mdr.
Dyrkning
Traditionel
Riedel glas
Charmpagne
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I den nordøstlige del af Spanien ved den catalanske middelhavskyst syd for Barcelona, finder man Penedés-området, Cava´ens hjemstavn.
Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere blev kaldt Champagne-metoden. Grundvinen tilsættes således sukker og gær, hvorpå den tappes på tykke flasker for at gennemgå andengæring i minimum ni måneder. Jo længere tid vinen får lov til at ligge, desto flere smagsnuancer og finere mousse vil den færdige Cava opnå. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en art flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.

Firmaet Juvé y Camps, der blev grundlagt i starten af 1900-tallet, har siden da opnået ry for at være Spaniens bedste Cava-hus. Deres produktionsmetoder må dog også betegnes som absolut kompromisløse - her skyes ingen midler for at opnå den bedste kvalitet. Med denne mentalitet kan det ikke undre nogen, at Juvé y Camps gang på gang roses til skyerne, for eksempel af vinskribenten Robert Parker, som kort og godt siger "...Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps...".
Sødmefuld cava med en cremet tekstur og små, fine bobler, som er karakteristiske for en lang og tålmodig lagring. En intens, fyldig og nuanceret aroma. Frugtige noter af blommer, kirsebær og mango kridter banen op, inden sødlige strejf af honning tager over.