Cava Juve y Camps Pinot Noir Rose Brut

Spanien
Penedès
3/4 ltr.
DKK 165,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har tydelige toner af blomster, hindbær, jordbær og grapefrugt. Smagen har en god friskhed, der smelter smukt sammen med vinens fylde og intensitet.
Specifikationer
Leverandør
Juve Y Camps Sa
Land
Spanien
Område
Penedès
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I den nordøstlige del af Spanien ved den catalanske middelhavskyst syd for Barcelona, finder man Penedés-området, Cava´ens hjemstavn.
Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere blev kaldt Champagne-metoden. Grundvinen tilsættes således sukker og gær, hvorpå den tappes på tykke flasker for at gennemgå andengæring i minimum ni måneder. Jo længere tid vinen får lov til at ligge, desto flere smagsnuancer og finere mousse vil den færdige Cava opnå. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en art flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.

Firmaet Juvé y Camps, der blev grundlagt i starten af 1900-tallet, har siden da opnået ry for at være Spaniens bedste Cava-hus. Deres produktionsmetoder må dog også betegnes som absolut kompromisløse - her skyes ingen midler for at opnå den bedste kvalitet. Med denne mentalitet kan det ikke undre nogen, at Juvé y Camps gang på gang roses til skyerne, for eksempel af vinskribenten Robert Parker, som kort og godt siger "...Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps...".

Druerne til denne Cava Rosé kommer fra vinmarken Fexia 1, der ligger ved vingården Espiells.
Familien købte gården i midten af 1950'erne, og dens vinmarker hører i dag blandt de absolut bedste i regionen.
Navnet Espiells kommer i øvrigt fra et mindre romersk kapel, der ligger i forlængelse af vingården.
Duften har tydelige toner af blomster, hindbær, jordbær og grapefrugt. Smagen har en god friskhed, der smelter smukt sammen med vinens fylde og intensitet.
4. maj 2015
4 STJERNR af Tim Vollerslev i BT
"Tør og medium kraftig rosé, lækker, lang, dyb smag af modne jordbær, hindbær, lidt urter og harmonisk frisk citrus.
Velegnet som aperitif, tapas, medium kraftige retter af grillede rejer eller fjerkræ."
22. december 2014
5 af 5 STJERNER på www.vinavisen.dk
"Lavet på 100% Pinot Noir og har derfor en flot, rubinrød farve.
Smager af Pinot og har en fin krydring og er tør, men med en lille sødme. Fine bobler i glasset og tilpas mousse i munden."
18. juni 2013
5 STJERNER på www.aov.dk
"Karakter, frugt og fylde.
Intens og tung duft af jordbær og moreller. Insiterende bobler.
En vin med karakter og fylde, der snildt kan ledsage et stykke grillet fisk eller kylling.
En vin for Pinot fans."
27. december 2012
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
"En meget fyldig, tør vin med smag af jordbær, hindbær.
Meget frugtig i smagen med let aggressive bobler."Vurderet ved tilbudsprisen 120,-
19. februar 2020
5 Stjerner i Gastro
"Pink Champagne og det, der ligner, har været en af de varmeste moder i vinens verden det seneste års tid. I det felt byder luksuscava-huset Juvé Y Camps på denne cava på fritløbende most fra 100% Pinot Noir fra husets egen mark, Feixa 1. Juvé Y Camps sidder tungt på markedet for upmarket cava, og denne lyserøde charmør skuffer bestemt heller ikke. Farven er forlokkende, og duft og smag fører i retning af jordbær og ribs. Her er både fylde og friskhed i fin balance. Ikke helt billig, men der er kvalitet for kronerne."
90 POINTS
14. august 2019
90 Points i Vinbladet
"Hindbær-jordbærduft, meget ren. Fin cremet fylde og fin mousse, friske bær og luftig eftersmag med fin frugt. Meget elegant, harmonisk, fyldig Cava."
19. februar 2020
4 Stjerner på www.vinforum.dk
"Mellemfyldig vin med god mousse og en virkelig dejlig, afdæmpet og superblød, tør smag. Vinen har en god balance og er dejlig elegant - dog med lidt kant, så den ikke bliver alt for sleben. Slutningen er ret lang. Og så smager den godt!"
19. februar 2020
4 Stjerner i www.vinavisen.dk
"Mousserende vin med en flot rosarød farve og fine små bobler. Mild med forfriskende toner af ribs og citrus."
13. februar 2012
5 Stjerner i Nyhedsavisen
"En ren Pinot Noir-baseret Cava med friske jordbær, fine bobler og meget lang eftersmag.
Dyr, men også utrolig elegant"
90 POINTS
14. august 2019
90 Points i The Wine Advocate
"Dark pink in color with a lovely nose of rose petals and strawberries, it is lively and fresh on the palate, with crisp acidity and a long finish. This excellent value can be served with a variety of savory courses and as an aperitif."
Traditionel efter Méthode Traditionelle-metoden med 3 års lagring på flaske, før vinen frigives til salg. Der benyttes udelukkende den fritløbende most til denne vin.