Cava Juve y Camps Pinot Noir Rose Brut

Spanien
Penedès
3/4 ltr.
DKK 165,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Duften har tydelige toner af blomster, hindbær, jordbær og grapefrugt. Smagen har en god friskhed, der smelter smukt sammen med vinens fylde og intensitet.
Specifikationer
Leverandør
Juve Y Camps Sa
Land
Spanien
Område
Penedès
Type/Farve
Champagne/mousserende
Drue
100% Pinot Noir
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Apéritif
Skaldyr
Alkohol
12,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Kork
Pakning
Karton
I den nordøstlige del af Spanien ved den catalanske middelhavskyst syd for Barcelona, finder man Penedés-området, Cava´ens hjemstavn.
Betegnelsen Cava dækker over spansk mousserende vin lavet på Methode Traditionelle, det der tidligere blev kaldt Champagne-metoden. Grundvinen tilsættes således sukker og gær, hvorpå den tappes på tykke flasker for at gennemgå andengæring i minimum ni måneder. Jo længere tid vinen får lov til at ligge, desto flere smagsnuancer og finere mousse vil den færdige Cava opnå. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en art flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.

Firmaet Juvé y Camps, der blev grundlagt i starten af 1900-tallet, har siden da opnået ry for at være Spaniens bedste Cava-hus. Deres produktionsmetoder må dog også betegnes som absolut kompromisløse - her skyes ingen midler for at opnå den bedste kvalitet. Med denne mentalitet kan det ikke undre nogen, at Juvé y Camps gang på gang roses til skyerne, for eksempel af vinskribenten Robert Parker, som kort og godt siger "...Den bedste producent af mousserende vin i Spanien er Juvé y Camps...".

Druerne til denne Cava Rosé kommer fra vinmarken Fexia 1, der ligger ved vingården Espiells.
Familien købte gården i midten af 1950'erne, og dens vinmarker hører i dag blandt de absolut bedste i regionen.
Navnet Espiells kommer i øvrigt fra et mindre romersk kapel, der ligger i forlængelse af vingården.
Duften har tydelige toner af blomster, hindbær, jordbær og grapefrugt. Smagen har en god friskhed, der smelter smukt sammen med vinens fylde og intensitet.
4. maj 2015
4 STJERNR af Tim Vollerslev i BT
22. december 2014
5 af 5 STJERNER på www.vinavisen.dk
18. juni 2013
5 STJERNER på www.aov.dk
27. december 2012
4 STJERNER af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
16. januar 2012
5 Stjerner i Gastro
90 POINTS
14. august 2019
90 Points i Vinbladet
16. januar 2012
4 Stjerner på www.vinforum.dk
16. januar 2012
4 Stjerner i www.vinavisen.dk
13. februar 2012
5 Stjerner i Nyhedsavisen
90 POINTS
14. august 2019
90 Points i The Wine Advocate
Traditionel efter Méthode Traditionelle-metoden med 3 års lagring på flaske, før vinen frigives til salg. Der benyttes udelukkende den fritløbende most til denne vin.