- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Canaiolo
Canaiolo er en af de druer, man skal kende til, hvis man er interesseret i den italienske vinhistorie - den bruges stadig i den, men lagt fra i de mængder, den gjorde i dens storhedstid.
- Økologisk
Vælg favoritliste
2021 Chianti Classico, La Misse di Candialle, D.O.C.G.
Candialle- 93 pointVinous
Forrygende fed, potent og kompleks nydelse i hvert glas.
199,00pr. flaskePå lager online - Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
- Økologisk
Vælg favoritliste
2020 Chianti Rufina, D.O.C.G.
FrascoleKlassisk italiensk nydelse.
169,00pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik - Økologisk
Vælg favoritliste
2021 Chianti Rufina, D.O.C.G.
Frascole- 91 pointVinbladet
Elegant og kompleks Chianti Rufina.
169,00pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Canaiolo - en lang historie fra Chianti
Canaiolo er en rød druesort, der var hovedbestanddelen af Chianti-vine indtil slutningen af 1800-tallet. Den dyrkes dog stadig i dag i hele det centrale Italien, selvom omkring 90 procent af den samlede beplantning (omkring 1.050 hektar) findes i Toscana. Den bruges som en blandingsdrue i en lang række Sangiovese-baserede vine. Canaiolo sikrer en blød og elegant vin med blide tanniner.
Canaiolo blev engang i vid udstrækning plantet i Toscana, Lazio, Marche og Sardinien, og den findes stadig i begrænset omfang i disse regioner. Endelig findes den faktisk også i minimale mængder i Australien.
Canaiolos fald i popularitet skyldtes i høj grad dens modstand mod podning til amerikansk grundstamme. Derfor blev den typisk ikke genplantet efter Toscanas vinstokke blev hærget af phylloxera-epidemien i netop 1800-tallet.