Antal varer der matcher den nuværende søgning: 3051
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

Calvados

Beliggende i Normandiet har området overført sit navn til den lokale brændevin, Calvados, der er destilleret på æbler, plukket i de bedste områder i Normandiet. Disse områder er opdelt i 11 zoner, hvor Calvados Pays d´Auge er den eneste, der har opnået egen Appellation Contrôlée.
 Æblerne, der anvendes til destillation, opdeles i tre kategorier; søde, bitre og syrlige, og man er i området generelt enige om, at den bedste smag opnås ved en blanding af 40% søde, 40% bitre og 20% syrlige æbler.

Forrige side12Næste side
Sydfynsk Blomme 40%, 3/8  ltr.
Varenummer: 25121807
DKK 230,00 (DKK 184,00 ekskl. moms)
Læg i kurv
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Sydfynsk Ingrid Marie Æble, 3/8  ltr.
Varenummer: 25121607
DKK 239,00 (DKK 191,20 ekskl. moms)
Læg i kurv
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Forrige side12Næste side

Læs mere om calvados her »

Calvados du Pays d´Auge må kun produceres af most fra æbler, knust efter gamle metoder og gæret mindst en måned. Man er endvidere forpligtet til at destillere efter pot-still-metoden, i modsætning til de 10 øvrige Calvados-områder, der også må anvende den kontinuerlige destillation.  Destillatet lagres på fade, inden det tappes, flaskes og sælges som calvados. Det er værd at bemærke sig den ofte utroligt lange holdbarhed – man kan stadig efter 50 år finde en duft af friske æbler i de bedste producenters calvadoser.
 Nogle producenter vælger at anføre alderen på etiketten, hvilket sker under de nedenstående fællesbetegnelser:
 Trois Etoiles: Minimum 2 års fadlagring.
 Vieux: Kaldes også af og til Reserve, minimum 3 års fadlagring.
 VO eller Vieille Reserve: Minimum 4 års fadlagring.
 VSOP: Minimum 5 års fadlagring.
Extra, Napoléon eller Hors d´Age: Toppen af kransekagen, minimum 6 års fadlagring.
 Calvados kan nydes på mange måder, men områdets lokale befolkning ynder selv at få den serveret om morgenen som en morgenbitter eller om aftenen som en avec under eller efter måltidet.  

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.













 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk