Calvados

Beliggende i Normandiet har området overført sit navn til den lokale brændevin, Calvados, der er destilleret på æbler, plukket i de bedste områder i Normandiet. Disse områder er opdelt i 11 zoner, hvor Calvados Pays d´Auge er den eneste, der har opnået egen Appellation Contrôlée.
 Æblerne, der anvendes til destillation, opdeles i tre kategorier; søde, bitre og syrlige, og man er i området generelt enige om, at den bedste smag opnås ved en blanding af 40% søde, 40% bitre og 20% syrlige æbler.
1981 Drouin Pays d´Auge
Premium Brands
Calvados Pays d'Auge destilleret i 1981 og lagret på egetræsfade lige siden. Klik på overskriften og læs mere.
1962 Drouin Vintage, Appellation Calvados Contrôlee
Premium Brands
Afrundet aroma med touch af cider, muskatnød og ristet kaffe.
1963 Drouin Vintage, Appellation Calvados Contrôlee
Premium Brands
Moden og kompleks Calvados med en fin balance mellem frugtige og komplekse noter.
Drouin Hors d´Age, 3 cl., Pays d´Auge
Premium Brands
Duften er fyldt med krydderier og fad, og smagen er sødmefuld og krydret - perfekt til f.eks en cigar eller lagrede oste. Vinder ved at være skænket op nogen tid, inden den skal drikkes.
Drouin Hors d´Age, Pays d´Auge
Premium Brands
Duften er fyldt med krydderier og fad, og smagen er sødmefuld og krydret - perfekt til f.eks en cigar eller lagrede oste. Vinder ved at være skænket op nogen tid, inden den skal drikkes.
Drouin Reserve de Fiefs, Pays d´Auge, Calvados
Premium Brands
Indsmigrende noter af frugter og blomster, tilsat et strejf af fad.
Drouin Pays d´Auge 25 års
Premium Brands
Blev i 2012 kåret til Verdens bedste Calvados ved Ultimate Spirits Challenge i USA, hvor den scorede fremragende 96 point ud af 100 af dommerne, der beskrev den som overdådig, saftig, rund og krydret.
Drouin VSOP, Pays d´Auge
Premium Brands
Duften har nuancer af sød cider, bagte æbler, ingefærbrød, vanilje, kanel, mandel og bivoks. Smagen er stor og generøs med noter af Tarte Tatin og en frugtet æble finish.
Før DKK 450,00
Spar DKK 51,00
Drouin Selection, Appellation Calvados Contrôlee,
Premium Brands
Har lagret på fade i to år og smager meget af de pærer og æbler, der er blevet brugt. Perfekt som long drink, som aperitif eller til cocktails og gourmetretter.
Drouin Calvados XO
Premium Brands
Fin næse af bagte æbler, mandler og søde krydderier. Smagen er sød, cremet og elegant med mange frugtnoter.

Læs mere om calvados her »

Calvados du Pays d´Auge må kun produceres af most fra æbler, knust efter gamle metoder og gæret mindst en måned. Man er endvidere forpligtet til at destillere efter pot-still-metoden, i modsætning til de 10 øvrige Calvados-områder, der også må anvende den kontinuerlige destillation.  Destillatet lagres på fade, inden det tappes, flaskes og sælges som calvados. Det er værd at bemærke sig den ofte utroligt lange holdbarhed – man kan stadig efter 50 år finde en duft af friske æbler i de bedste producenters calvadoser.
 Nogle producenter vælger at anføre alderen på etiketten, hvilket sker under de nedenstående fællesbetegnelser:
 Trois Etoiles: Minimum 2 års fadlagring.
 Vieux: Kaldes også af og til Reserve, minimum 3 års fadlagring.
 VO eller Vieille Reserve: Minimum 4 års fadlagring.
 VSOP: Minimum 5 års fadlagring.
Extra, Napoléon eller Hors d´Age: Toppen af kransekagen, minimum 6 års fadlagring.
 Calvados kan nydes på mange måder, men områdets lokale befolkning ynder selv at få den serveret om morgenen som en morgenbitter eller om aftenen som en avec under eller efter måltidet.