Calliope Rare Liqueur Muscat, 3/8  ltr.

Australien
Victoria
3/8 ltr.
DKK 950,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb mørk farve. Duften rummer en bred vifte af nuancer som brun farin, figner, blommer, sirup og tobak. Smagen er intens og vedvarende med en utrolig koncentration.
Specifikationer
Leverandør
Buller Wines Pty Ltd.
Land
Australien
Område
Victoria
Underområde
Rutherglen
Type/Farve
Hedvin
Drue
100% Muscat
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - svagt søde
Desserter - meget søde
Frugt og nødder
Alkohol
18,00%
Flaskestørrelse
3/8 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Vingården R.L.Buller & Son blev grundlagt i 1921, da Reginald Langdon Buller købte en vinmark i Rutherglen. Reginald startede en produktion primært med sød portvin, som der på det tidspunkt var en stor efterspørgsel efter på det australske marked. Portvinen blev efterfølgende solgt til det lokale kooperativ, som blandede den med deres andre vine og solgte det under et samlet varemærke.

R.L. Buller & Son voksede støt i de efterfølgende år, og efterhånden som flere generationer blev optaget i firmaet, blev der også opkøbt flere og flere vinmarker. Ambitionerne voksede også støt på vingården, og i 1967 ophørte familiens samarbejde med det lokale kooperativ, og man begyndte selv at sælge vinen under husets eget navn. I starten af 1980 faldt den generelle efterspørgsel på hedvin i Australien, og huset begyndte derfor at lægge en del af produktionen om til almindelige bordvine, som i dag sælges side om side med husets hedvine.

R.L. Buller & Son har dog ikke problemer med afsætningen af deres hedvine. De hører kort og godt blandt den absolutte verdens elite,- lidt sødere og mere koncentrerede end de europæiske hedvine (ikke for at der ellers skal drages nogen sammenligning) og i en klasse for sig.

Vinmarken Calliope, der er på 32 ha, blev tilplantet af familien i 1920'erne og fik sit navn efter et digt af Banj Pattorsen: "Ballade of the Calliope" - et digt som grundlæggeren Reginald havde specielt kært.
På marken findes nogle få ha Muscat fra den oprindelige udplantning. Disse stokke giver et meget
begrænset udbytte, men til gengæld en ekstrem koncentreret most. Denne indgår efter vinificering i et solerasystem, hvorfra slutproduktet aftappes: En uforlignelig vin og ekstrem oplevelse, der bare må prøves!

Robert Parker giver Calliope Rare Muscat 96 points.
Dyb mørk farve. Duften rummer en bred vifte af nuancer som brun farin, figner, blommer, sirup og tobak. Smagen er intens og vedvarende med en utrolig koncentration.  
95 POINTS
5. september 2019
95 POINTS af James Halliday i Australian Wine Companion 2011
"Deep brown with a touch of olive on the rim. Full and deep, almost into chocolate with intense raisined fruit, richly textured, with great structure to the raisined/ plum pudding fruit flavours, and obvious rancio age. Clean finish and aftertaste."
99 POINTS
29. august 2019
99 POINTS i The Wine Advocate
"Dark amber-colored with aromas and flavors of figs, dates, prunes, and maple syrup. The wine is amazingly fresh and well-defined with a finish that goes on and on."
Når druerne er presset, overføres mosten til åbne gæringstanke, hvor den gæres ved hjælp af naturlig gær.  Ved 2% alkoholstyrke forstærkes vinen til 18%, hvorefter gæringen ophører. Efterfølgende lægges vinen på store tanke, hvor alkoholstyrken finjusteres.  Den unge, lyse vin lægges på fade, og over en periode på 30-40 år udvikles den til en mørk, intens og kompleks vin.