Buller Fine Old Tawny

Australien
Victoria
3/4 ltr.
DKK 229,00
På lager » Levering 1-2 hverdage
Smagskommentar
Dyb mahognifarve. Duften er fyldt med nuancer af svesker, frugtkage og ranchio. Smagen er kompleks og rig med hint af kirsebær, sirup og sød tobak.
Specifikationer
Leverandør
Buller Wines Pty Ltd.
Land
Australien
Område
Victoria
Underområde
Rutherglen
Type/Farve
Hedvin
Dyrkning
Traditionel
Flasker pr. Colli
6
Serveringsforslag
Oste - kraftige
Desserter - svagt søde
Frugt og nødder
Alkohol
18,00%
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Proptype
Skruelåg
Pakning
Karton
Vingården R.L.Buller & Son blev grundlagt i 1921, da Reginald Langdon Buller købte en vinmark i Rutherglen. Reginald startede en produktion primært med sød portvin, som der på det tidspunkt var en stor efterspørgsel efter på det australske marked. Portvinen blev efterfølgende solgt til det lokale kooperativ, som blandede den med deres andre vine og solgte det under et samlet varemærke.

R.L. Buller & Son voksede støt i de efterfølgende år, og efterhånden som flere generationer blev optaget i firmaet, blev der også opkøbt flere og flere vinmarker. Ambitionerne voksede også støt på vingården, og i 1967 ophørte familiens samarbejde med det lokale kooperativ, og man begyndte selv at sælge vinen under husets eget navn. I starten af 1980 faldt den generelle efterspørgsel på hedvin i Australien, og huset begyndte derfor at lægge en del af produktionen om til almindelige bordvine, som i dag sælges side om side med husets hedvine.

R.L. Buller & Son har dog ikke problemer med afsætningen af deres hedvine. De hører kort og godt blandt den absolutte verdens elite,- lidt sødere og mere koncentrerede end de europæiske hedvine (ikke for at der ellers skal drages nogen sammenligning) og i en klasse for sig.

Robert Parker knytter følgende kommentar til huset: "Readers need to be aware that these fortifieds must be tasted to be believed as they are among the worlds most profound afterdinner wines."
En fantastisk kommentar fra en af verden mest indflydelsesrige vinskribenter!
Dyb mahognifarve. Duften er fyldt med nuancer af svesker, frugtkage og ranchio. Smagen er kompleks og rig med hint af kirsebær, sirup og sød tobak.
19. december 2016
4 STJERNER af Anders Halskov i Jyllands Posten
"Dufter som nypolerede møbler af fernis og ædeltræ. Elegant mund med let sødme og god syre. Fin."
16. januar 2012
BRONZEMEDALJE ved London International Wine Fair 2009
94 POINTS
5. september 2019
94 POINTS i The Wine Advocate
"Amber brown with flavors of intertwined dates, figs, and chocolate."
19. februar 2020
6 af 6 Stjerner - Prangertilbud - i Gastro
"Stoppet med kanel, kardemomme, appelsinskal og karamel. En ren vinøs julekage. Den er cremet og sødmefuldt, slet ikke besk som en port og fantastisk velafbalanceret. Prangertilbud!."
94 POINTS
14. august 2019
94 points i The Wine Advocate
"Amber brown with flavors of intertwined dates, figs, and chocolate. It is well balanced and has a long, pure finish. R. L. Buller & Son was started in 1921 by the grandfather of Andrew Buller, the current winemaker. The winery remains one of the quality leaders in the production of sweet wines from the warm terroir of Rutherglen. Moreover, the wines cannot be duplicated anywhere else in the world."
Når druerne er presset, overføres mosten til åbne gæringtanke, hvor drueskindet presses for at give ekstra rygrad til mosten.  Mosten udgæres ved spontangæring op til 6%, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af druesprit, til blandingen når 18%.   Efterfølgende kommer vinen på store tanke, hvor alkoholstyrken finjusteres, inden den indgår i husets solerasystem, hvor den blandes med en række ældre aftapninger. Efter aftapning på flaske frigives vinen til salg.