Brut de Charvis Blanc
Før musen henover billedet for at zoome
Når vi taler mousserende vine, er det ingen overraskelse, at Champagne er verdensmester. Men Frankrig tilbyder også ”good value” mousserende vine fremstillet efter Méthode Traditionelle (tidligere kaldet Champagnemetoden). Brut de Charvis er netop et bevis på dette.

Det, der adskiller vinen fra en traditionel Crémant de Bourgogne er, at druerne ikke udelukkende kommer fra Bourgogne, men også fra andre af Frankrigs vindistrikter. Ellers vinificeres vinen efter helt samme forskrifter som den traditionelle Crémant. Det er netop denne Champagnemetode, der er nøgleordet til de succesfulde perlende bobler. Heriblandt ligger mosten med bemærkelsesværdig lang bærmekontakt på 12 måneder, hvilket i øvrigt er det samme som en Non Vintage Champagne. Den lange kontakt med gærcellerne på flasken bidrager både med kompleksitet og flere smagsnuancer til vinen. Det er også herfra, at noterne af ristet toast og brioche, som vi kender og elsker fra Champagne, kommer fra.

Paul Delane bruger desuden kun de bedste vine i sit blend, hvilket giver den fine dybde i den endelige vin. Vinen er hovedsageligt lavet på Chardonnay, men der tilsættes lidt Pinot Noir for at give yderligere kødfuld karakter. Nok må den ikke kaldes Crémant de Bourgogne, men vinen i glasset, taler for sig selv. Resultatet er en bemærkelsesværdig klassisk og kompleks mousserende vin med fine toner af citrus, æbler, modne ferskner og en let karakter af ristet brød.
Vinifikation
Traditionel vinificering efter Méthode Traditionelle (tidligere kendt som Champagnemetoden), hvor andengæringen foregår i flasken ved 10-12 grader. Efterfølgende lagrer mosten videre med min. 12 mdr. lang bærmkontakt.
Vis mere
Vis mindre

Brut de Charvis Blanc

Varenummer: 13651309
DKK 100,00
(DKK 80,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørPaul DelaneLandFrankrig
OmrådeBourgogneType/FarveChampagne/mousserende
Drue Chardonnay
Pinot Noir
Pinot Blanc
DyrkningTraditionel
Flasker pr. Colli6Serveringsforslag Apéritif
Skaldyr
Alkohol 12,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningKarton
Smagekommentarer
Brut de Charvis er den type af bobler, man bør have på køl til en hver lejlighed, uden det bliver en alt for bekostelig affære. Duften er meget charmerende med tydelige fornemmelser af gule æbler og ristet brød. Vinen fremstår dejlig fyldig og sprød med en nærmest opløftende frisk syre.
Mest populære
Nitus Cava Brut Reserve
Nitus Cava Brut Reserve
DKK 90,00
(DKK 72,00)
Prosecco Era Organic
Prosecco Era Organic
DKK 115,00
(DKK 92,00)
Nitus Cava Semi Secco
Nitus Cava Semi Secco
DKK 90,00
(DKK 72,00)
Deutz Brut Classic, Non Vintage
Le Tre Caravelle Rose Demi Sec
Cremant de Bourgogne, Blanc de Noirs

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk