Ximenez-Spinola PX Solera 1918, 3/4  ltr., Bodegas Ximenez-Spinola
Før musen henover billedet for at zoome
Ximenez-Spinola vineriet blev grundlagt i 1729 af Phelipe Zarzana Spinola, og det blev lige fra begyndelsen dedikeret til udelukkende at producere Pedro Ximenez. På daværende tidspunkt tappede vingården vinen under navnet Zarzana Spinola, men da dette navn var noget af en udfordring, for ikke at sige en umulighed at udtale på engelsk , krævede en stor engelsk kunde, at man ændrede dette til Ximenez – Spinola, hvilket man efterfølgende har gjort.
I dag laves der stadig udelukkende vine på Pedro Ximenez, og selv om man stadig er yderst traditionel i sin vinificering, forsøger man dog at eksperimentere med druetypen, så man ikke kun laver sherry. Et eksempel er Late Harvest’en, som er den eneste af sin slags i distriktet.
Vinifikation
Druerne soltørres på stråmåtter i 21 dage, således at 1.000 kg druer giver 300 kg rosiner, som igen - når de bliver presset - giver 200 liter most. Efterfølgende gæres mosten ud til 15–15,5% alkohol, hvorefter den integreres i et solerasystem, som blev startet i 1918 og består af 234 amerikanske fade. Vinen, der aftappes, har en gennemsnitsalder på 15 år.
Vis mere
Vis mindre

Ximenez-Spinola PX Solera 1918, 3/4 ltr., Bodegas Ximenez-Spinola

Varenummer: 12055609
DKK 495,00
(DKK 396,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørBodegas Ximenez-SpinolaLandSpanien
OmrådeJerezType/FarveHedvin
Drue100% Pedro Ximenez
DyrkningTraditionel
Riedel glasRiesling/ZinfandelServeringsforslag Desserter - meget søde
Alkohol 15,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype KorkPakningTrækasse
Flasker pr. Colli3
Smagekommentarer
Yderst intens med toner af svesker, rosiner, ristet kaffe og mørk chokolade, tilsat en let tone af hasselnødder. Smagen er meget sød, intens og fyldig med en lang og yderst kompleks eftersmag.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk