Bot Ximenez Spinola Brandy Tres Mill
Før musen henover billedet for at zoome
Ximenez-Spinola vineriet blev grundlagt i 1729 af Phelipe Zarzana Spinola, og det blev lige fra begyndelsen dedikeret til udelukkende at producere Pedro Ximenez. På daværende tidspunkt tappede vingården vinen under navnet Zarzana Spinola, men da dette navn var noget af en udfordring, for ikke at sige en umulighed at udtale på engelsk , krævede en stor engelsk kunde, at man ændrede dette til Ximenez – Spinola, hvilket man efterfølgende har gjort.
I dag laves der stadig udelukkende vine på Pedro Ximenez, og selv om man stadig er yderst traditionel i sin vinificering, forsøger man dog at eksperimentere med druetypen, så man ikke kun laver sherry. Et eksempel er Late Harvest’en, som er den eneste af sin slags i distriktet.

Det helt exceptionelle ved Spinola Brandy Criaderas er brugen af kastanjefade under lagringen. Indtil den spanske borgerkrig i 1939 var der tradition for at bruge kastanjefade i Spanien, men da en stor del af skovområderne blev fældet under krigen, gik bødkerne efterfølgende i stadig højere grad over til at bruge amerikansk egetræ for til sidst helt at ophøre med brugen af kastanjetræ. Fadene på Bodegas Spinola er alle minimum 70 år gamle og afgiver derfor kun en yderst begrænset mængde tannin, hvilket er med til at give brandyen en rundere og blødere smag.
Vis mere
Vis mindre

Bot Ximenez Spinola Brandy Tres Mill

Varenummer: 26020809
DKK 1.499,00
(DKK 1.199,20 ekskl. moms)
   Udsolgt.
Forventes på hovedlager igen: 14-11-2019
Varen er pt. udsolgt. Udfyld feltet herunder for at blive underrettet via email når varen igen er på lager.
E-mail:
LeverandørBodegas Ximenez-SpinolaLandSpanien
OmrådeJerezType/FarveBrandy
Drue Pedro Ximenez
DyrkningTraditionel
Flasker pr. Colli3Alkohol 40,00%
Flaskestørrelse0,70 ltr.Proptype Kork
PakningKarton
Smagekommentarer
Meget begrænset udgave fra Ximenez Spinola - kun i 3000 flasker. Her er brugt 100% Pedro Ximenez-druer, og Ximenez Spinola er den eneste producent, som gør det. Tørringsprocessen tager flere dage, indtil druerne har deres ideelle sukkerindhold. Fra dem presses en sød vin, som bliver til sherry. Den er til den søde side, men også med en vis tørhed og med mange subtile nuancer, en let bitterhed og frugtige toner.
Mest populære
Ximenez-Spinola Diez Mil Brandy 40%
Lustau Reserva Brandy 40%
Lustau Reserva Brandy 40%
DKK 195,00
(DKK 156,00)
Lustau Gran Reserva Brandy
Lustau Gran Reserva Brandy
DKK 400,00
(DKK 320,00)

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk