Antal varer der matcher den nuværende søgning: 2777
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

Bog af Peter Vinding-Diers

Peter Vinding-Diers er ikke blot en verdensberømt dansk vinproducent.
Han er også en gudsbenådet historiefortælller, der kan tryllebinde ethvert selskab med sine
mange anekdoter fra vinens verden. Nu har Peter begået en bog om sit spændende liv.
Bogens titel er ”En håndfuld oliven og et glas vin” og er fascinerende læsning, ikke blot for vinentutiaster.
Som Peter Vinding-Diers selv skriver: ”Dette er ikke en bog om vin, det er en bog om et liv med vin”.

H.J. Hansen Vin / Vinspecialisten forhandler Peter Vinding-Diers’ vine i Danmark, se dem her

En håndfuld oliven og et glas vin

Forord af Peter Vinding-Diers

For nogle år siden blev jeg opfordret til at skrive mine erindringer, og efter lang overvejelse begyndte jeg at bakse med minder og episoder. Der var mange! – og nogle beslutninger skulle træffes, hvis jeg ikke skulle ud i flere bind.
Mit liv handler selvfølgelig om vin, men som arbejdet skred frem, gik det op for mig, at det jo i lige så høj grad handler om mennesker. Så dem er der mange af i denne bog – familie, venner, kolleger i én lang og vidunderlig vrimmel. Jeg besluttede nemlig, at jeg ikke ville skrive om mennesker, jeg ikke har brudt mig om. Det skulle være en glad bog.
Dette er altså ikke en bog om vin – det er en bog om et liv med vin. Om store vine, store mennesker, store øjeblikke – og først og fremmest om den rejse, det har været.
Begyndelsen var en drøm udsprunget af en lille del opdragelse og kulturarv og en stor del lyst til udfordring. Når drømmen gik i opfyldelse, skyldtes det først og fremmest tre personer: Min gamle ven Ebbe Munck, der gav mig troen på, at jeg kunne gøre det, min mor, der skubbede på læsset, og min hustru, som stod fast med mig i både tykt og tyndt. Der må også have været en god fe med gennem det hele. Og kærlighed og glæde over livet og det at kunne henrykkes over selv små ting. Og så naturligvis det evige spørgsmål, der har været drivkraften hele vejen: what’s next?

Min niece Alberte Winding læste manuskriptet og introducerede mig for Lars Ringhof, som var underholdt og satte mig i forbindelse med sit gamle familiefirma Lindhardt og Ringhof – og så var vi i gang.
Michael Rathjen Larsen blev en god kontakt, og jeg skylder ham mange tak for godt kammeratskab hele vejen igennem. Anne Mette Palm blev min redaktør, hvis forslag og rettelser jeg lyttede til. Hun forstod tonen, og hendes forslag var altid positive og respektfulde over for bogen.
Bogen er skrevet som en fortælling lige ud ad landevejen. Det vil sige, at det springer lidt indimellem – som i livet er der frem- og tilbageblik. Jeg bruger engelske, franske og selvopfundne ord rundt omkring, og visse både vine og mennesker vil måske ikke være kendt af alle og enhver. Her er altså både mulighed for at møde det velkendte og at lære nyt – men først og sidst håber jeg, at det vil underholde og måske ligefrem inspirere.

Peter Vinding-Diers
Montecarrubo, januar 2016

Forord af Hugh Johnson, december 2015
I løbet af de sidste 50 år er Peter fløjet som en komet hen over vinhimmelen. Folk fra alle afkroge af vinens verden har kunnet kigge op og pludselig se dette ejendommelige lys suse forbi – klarere end nogen satellit. Kometer kan forstyrre ens opfattelse, de kan være et varsel om skelsættende begivenheder, de kan umærkeligt ændre ens liv. Komet Vinding er en af dem. Hvad enten man befandt sig i Sydafrika, i Chile, Bordeaux, Australien, Danmark, Ungarn, Toscana eller på Sicilien – intet var helt som før.
Man forventer ikke af en komet, at den kan huske, og slet ikke hvad angår, præcis hvem der spiste og drak hvad med hvem – og med hvilke konsekvenser – efter et halvt århundrede. Så måske er Vinding alligevel ikke en komet, men snarere et højt intelligent, yderst belæst, videnskabeligt velfunderet, følelsesladet, loyalt og letbevægeligt menneske, som nedstammer fra overklassevikinger og er gift med en lillebitte engelsk dame, hvis årer flyder med honning. Resultaterne er femstjernede hele vejen rundt: ved bordet, naturligvis, og der er mindst fem stjerner for deres to drenge, som har alle deres fars egenskaber i overflod.
Mon en sådan persons erindringer ville være værd at læse? (fjollet spørgsmål). Ville de være pålidelige? (ingen er fuldkommen). Ville de give en unik beskrivelse af vin, vinfremstilling, vinfolk, vinhandel, vinintriger og mangfoldige misundelsesværdige møder i løbet af det ene dekadente årti efter det andet?
Jeg har kendt dette fænomen i de fleste af disse årtier. Peter og jeg har gravet og gransket, kæmpet og moret os på den ene vin-front efter den anden. Det har ikke været uden omkostninger, men sådan er det med ethvert kald, der udleves i overhalingsbanen og på det bedst tænkelige sted. Tak, Peter.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.













 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk