Se vores stærke tilbud på H.M. Dronningens vine fra Château de Cayx - bestil senest 27/4

Asti

Navnet på byen Asti i Piemonte indgår i mange af områdets vinnavne som referenceramme, hvoraf Barbera d'Asti nok er den mest velkendte.

Asti

Navnet på byen Asti i Piemonte indgår i mange af områdets vinnavne som referenceramme, hvoraf Barbera d'Asti nok er den mest velkendte.   Men – står navnet alene som appellation på flasken, har vi ikke længere at gøre med en rødvin, men der imod med en af områdets helt store specialiteter, nemlig Asti Spumante – mousserende vin. Og når man så har nævnt den, kan man ikke lade være med også at omtale den for mange meget kendte og afholdte Moscato d’Asti, en svagt perlende – frizzante - vin lavet på Moscatodruen.  Topspumanterne og andre kvalitetsbevidste spumanter laves ofte på den originale måde som de franske Champagner, dvs. boblerne dannes i flaskerne, men almindelige spumanter kan også være lavet på samme måde som Frizzante-vinenes perler, nemlig på den såkaldte tryktanksmetode.

Generelt er spumante og frizzante vinene temmelig alkoholsvage. Spumante ligger typisk omkring 8-9%, mens frizante ofte er helt nede på 5-6%.