Blossa Gløgg 10%
Før musen henover billedet for at zoome
I 1800-tallets Stockholm var Johan Daniel Grönstedt et stort navn, i hvert fald når det kom til cognac, portvin – og glögg. Han var vinhandler og blandede sine velrenommerede glögg på forretningens hedvine, cognac og egne krydderiblandinger.  
I gløggens spæde ungdom var det en drik for eliten. Det var dyrt, ikke mindst når krydderierne kom fra den anden side af Jorden og skulle transporteres i træskibe med sejl. Heldigvis blev den lunende væske mere tilgængelig for det bredere masser i slutningen af 1800-tallet, og i de nordiske lande blev den udvikling taget godt imod. Udviklingen skete ikke mindst i takt med, at krydderier som kanel, nelliker, kardemomme og ingefær blev til at komme i nærheden af for høj som lav. Masserne kastede sig over Grönstedts opskrifter, og den dag i dag bliver de stadig brugt af Blossa.
I Sverige er Blossa uden tvivl langt det mest kendte navn inden for gløggens vide verden med et ry, som forpligter. Derfor er ingredienserne da også i orden. De altafgørende krydderier trækker i likør i fire uger og modnes i yderligere tre måneder. Derfor har Blossa da også deres egen Masterblender ansat. Åsa Orsavärn hedder hun, og det er hende, der sikrer, at Bossa lever op til det fine renomme. Vin er som bekendt ikke ’bare’ vin, og derfor skal krydderiblandingerne justeres løbende. Åsa skal år efter år ramme den rette balance mellem vin og krydderier - en opgave, der tages meget seriøst.
Alle Blossas gløgg lavet ud fra samme grundprincip. Kryddernelliker, kardemomme og ingefær kommer fra udvalgte producenter i Kina og Guatemala, mens hedvinene produceres i Spanien og giver gløggen sin karakteristiske smag af frugt og rosiner.
Vinifikation
Glöggen er produceret på en fyldig rødvin, som bliver smagt til med Blossas klassiske julekrydderier.
Vis mere
Vis mindre

Blossa Gløgg 10%

Varenummer: 10659109
DKK 72,00
(DKK 57,60 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LandDanmarkType/FarveFrugtvin
DyrkningTraditionelFlasker pr. Colli1
Alkohol 10,00%Flaskestørrelse3/4 ltr.
Proptype SkruelågPakningKarton
Smagekommentarer
Stor, fyldig og krydret aroma som emmer af jul med kardemomme og kryddernelliker. Smagen lever op til næsens løfter med julekrydderier og rosiner og en lang eftersmag.
Mest populære
Grevindens Kirsebærvin, 3/8 ltr. Tranekær Slot
Pommeau de Normandie
Pommeau de Normandie
DKK 170,00
(DKK 136,00)
Blossa Gløgg 10%
Blossa Gløgg 10%
DKK 72,00
(DKK 57,60)
Blossa Gløgg 21% Cognac, 50 cl.
Blossa Gløgg 21% Rom, 50 cl.
Blossa Vit 15%
Blossa Vit 15%
DKK 99,00
(DKK 79,20)

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk