Antal varer der matcher den nuværende søgning: 3121
Avanceret søgningSøg f.eks. på proptype, dyrkningsmetode eller serveringsforslag.

Bernard Magrez´fantastiske vinunivers

Velkommen til Bernard Magrez´ fantastiske vinunivers

Bernard Magrez er født og opvokset i Bordeaux, så da han skulle i gang med sin erhvervskarriere, var det helt naturligt vinen, han vendte sig mod.
Først kastede han sig over den teoretiske del og pløjede sig igennem alt tilgængeligt materiale om vinavl og vinproduktion.
Dernæst blev det tid for den praktiske del – i 1961 fik han arbejde hos et stort vineri i Bordeaux, hvor han virkeligt helt fra
bunden fik ”hands on” på, hvordan man laver vin.

Men et liv som selvstændig trak kraftigt i den ambitiøse og pionerlystne Bernard Magrez. I 1964 grundlagde han derfor sit
eget firma, William Pitters, som i løbet af hans 20-årige ejerskab blev en af de allerstørste spillere på det franske spiritus -marked. Firmaets succes var dog ikke kun baseret på spiritus i længden. Bernard Magrez udviklede og lancerede nemlig også Malesen, en Bordeauxvin, der hurtigt blev markedsleder i Frankrig. Glæden og passionen for de store Bordeaux-vine fik dog til sidst overtaget, så enden på det store William Pitters eventyr blev, at Bernard Magrez solgte spiritusfirmaet og Malesan-mærket til andre internationalt førende spiritusfirmaer. Og endelig kunne han koncentrere sig fuldt ud om god vin – rigtig god vin!
Økonomien var sikret – nu skulle de optimale vinområder blot findes...
I dag er Bernard Magrez en af Frankrigs mest velkendte vinproducenter og erhvervspersonligheder med ca. 40 vinslotte i sin portefølje. Dette lyder i manges ører af ufatteligt meget - men for Bernard Magrez er kvalitet og ikke kvantitet den afgørende faktor, så den samlede produktion holdes nede på kun 3 mio. flasker om året.
Selv om Bernard Magrez stadig har Frankrig som primære fokusområde, hvor man finder ¾ af hans vinslotte, har han også med stor succes spredt sine vinringe til Spanien, Portugal, Californien, Argentina, Uruguay, Chile, Marokko og senest Japan.

Siden 1990 har Bernard Magrez opkøbt og udviklet fire i dag særdeles eftertragtede slotte i Bordeaux:
Château Pape Clément, Graves Grand Cru Classé
Château La Tour Carnet, 1855 Grand Cru Classé Haut Médoc
Château Fombrauge, Grand Cru Classé Saint Emilion
Clos Haut Peyraguey (siden 2012), 1855 Premier Grand Cru Classé Sauternes
Bernard Magrez producerer hvert eneste år en perlerække af udsøgte vine af exceptionel og konstant kvalitet. Han forstår at kombinere de klassiske metoder for druedyrkning (manuel udtynding og høst) med specielle nyudviklede beskæringsteknikker – selvfølgelig alt under størst mulig hensyntagen og respekt for vinstokkene og omgivelserne. Største fokus er og har altid  været på kvalitet, kvalitet og kvalitet. Som Bernard Magrez selv siger : « Vi skal hele tiden være foran og kunne levere lidt mere af det hele, uden at det flytter på prisen».
Bernard Magrez’ signatur er at finde på bagetiketten af samtlige vine. Det skal ses som et varemærke og kvalitetsstempel, så forbrugeren ikke er i tvivl, når han ser dette symbol på en flaske fra Bernard Magrez. Det er kort og godt garanti for en vin af høj kvalitet med egen personlig stil og karakter, produceret hele vejen igennem med stor respekt for omgivelserne.

SYDFRANKRIG - LANGUEDOC - ROUSSILLON - PROVENCE

I Sydfrankrig har Bernard Magrez vingårde i både Languedoc, Roussillon og Provence.

Domaine de la Tranquillité, hvorfra vinen af samme navn produceres, ligger i Languedoc, tæt på den kendte middelalderby Carcassonne, og har været i familiens eje i hele tre generationer.

I Roussillon ligger Bernard Magrez’ vingård i Montner, kun 50 km fra den spanske grænse. Her produceres bl.a.:
Jamais Renoncer (”Giv aldrig op”)
Si Mon Pere Savait (“Hvis min far vidste”... at vi kunne lave så god vin i dette område)
La Passion d’Une Vie (“Passion for livet”)
En Silence (”I stilhed”), hvis druer dyrkes i Saint-Chinian. Markernes beliggenhed tæt på havet og jordens specielle karakter giver vinen en helt unik stil.

I Provence ligger Bernard Magrez’ vingård i Le Luc, lige mellem Marseille og Cannes. Her produceres, dels toproséen
Château des Muraires, dels den liflige Douce Vie, begge under Côtes de Provence appellationen, som er kendt for sine lyse, delikate og nuancerede rosévine. For at få den helt specielle rosa farve i disse vine bruger Bernard Magrez de lokale røde druer som Cinsault, Grenache, Syrah og Carignan. Mosten separeres fra det farveafgivende drueskind lige så snart, druerne er presset – deraf den elegante farve!

BORDEAUX

Bernard Magrez er eneejer af fire Grands Crus Classés i fire særdeles kendte Bordeaux-appellationer.
Faktisk har kun 186 slotte ud af over 10.000 lov til at smykke sig med den eftertragtede Classé-betegnelse.

Château Pape Clément, Grand Cru Classé, fra Graves
Château La Tour Carnet, Grand Cru Classé i 1855, fra Haut-Médoc
Château Fombrauge, Grand Cru Classé, fra Saint-Émilion
Clos Haut Peyraguey, 1st Grand Cru Classé i 1855, fra Sauternes

Men ud over disse meget velkendte slotte ejer Bernard Magrez også mange vinmarker i Bordeaux, hvorfra druerne til f.eks. Le Bordeaux og Le Médoc hentes.
Floden, som deler Bordeaux appellationen i to, er særdeles vigtig med hensyn til kvaliteten af og stilen i vinene.
På højre side (Bl.a. Pomerol og Saint-Émilion) udgøres jorden primært af ler, som er perfekt til Merlot.
På venstre side (Médoc) passer Cabernet Sauvignon bedre til jorden, som her er fyldt med grus (Gravier på fransk, deraf navnet Graves, et af områdets kendte distrikter) Dette er de to mest almindelige druetyper til rødvin – andre er Cabernet Franc, Petit Verdot og Malbec.

Château Pérenne er den største ejendom i appellationen Blaye Côtes de Bordeaux.
Château Guerry i Côtes de Bourg stammer helt tilbage fra det 18. århundrede og er dermed den ældste ejendom i appellationen.
Château Tour Blanche, der hører under Médoc-appellationen, ligger i et af områdets smukkeste grusterræn, lige ved Gironde flodens udmunding i den nordlige del af venstrebredden.

Bernard Magrez producerer også en række såkaldte « Cuvées d’Exception »/ Exceptionelle vine, som er topvinene fra udvalgte slotte/ vinmarker:
La Croix de Pérenne produceres på Château Pérenne i Blaye Côte de Bordeaux.
Vinen er fadlagret og udelukkende produceret på gamle Merlot-stokke. Magrez Tivoli. Vinmarken ligger lige ved
Saint Christoly Médoc-by, der er opkaldt efter den helgen, som efter sigende beskytter områdets Cru’er.
Druesammensætningen er halvt Merlot, halvt Cabernet Sauvignon. La Servitude Volontaire er en Appellation Haut-Médoc. Den produceres på kvalitetsmæssige unikke vinstokke, der gror tæt på Saint Seurin de Cadourne by, og har lige siden første årgang (2003) imponeret med sin meget feminine og nuancerige stil.
La Croix de L’Esperance er på 100% ren Merlot, der høstes fra en vinmark nordvest for Lussac by og er derfor kategoriseret som en Lussac Saint-Émilion.
Den meget kalk- og lerrige jord giver vinen et meget stilrent og frugtintenst udtryk.
Også indenfor hvidvin er Bernard Magrez stærk i Bordeaux. Udover husets ubetingede flagskib, Pape Clément Blanc, producerer han også under flere forskellige appellationer/ områdeafgrænsninger, nemlig Bordeaux, Sauternes og Pessac-Léognan (sidstnævnte er med i Graves appellationen) med vine som: Le Clémentin fra Pessac-Léognan – andenvinen til Pape Clément Blanc.
Le Sauternes de Ma Fille kommer – som navnet også tydeligt indikerer – fra Sauternes. Vingården, der ligger på La Pinesse-plateauet i den sydlige del af Barsac, er en lækker, sød, meget drueintens hvidvin, produceret på en blanding af Sémillon og Sauvignon Blanc.

SPANIEN & MAROKKO

Da Bernard Magrez havde sikret sig en vinmæssig flot portefølje i Bordeaux og Sydfrankrig, vendte han blikket ud af landet – vel vidende, at det ikke kun er i Frankrig, man kan lave god vin. Udfordringen og målet skulle være at finde de bedste terroirs og derefter på disse producere de enkelte regioners bedste og mest bemærkelsesværdige vine. Bernard Magrez startede med at købe sine to første ”udenlandske” vinmarker i Spanien, hvor han udvalgte Priorat og Toro som de bedste områder og dermed udgangspunkter for sine første spanske vine.
I disse to appellationer producerer Bernard Magrez følgende to røde vine:

Paciencia (Toro), der kommer fra 10 ha vinmarker i Castilla Léon Province, tæt på Salamanca. Produceres på 100% Tempranillo fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år.

Herencia del Padri (Priorat) produceres fra vinstokke, der gror i Catalonien på stejle skråninger i ca. 300 meters højde.
Druesammensætningen er Carignan, Grenache, Merlot og Cabernet Sauvignon.

I Marokko producerer Bernard Magrez Kahina, en rødvin, der hører under Guerrouane appellationen, tæt på Meknès byerne i den nordlige del af landet, 200 km øst fra Atlanterhavet.

SYDAMERIKA - URUGUAY & CHILE

Vinproduktionen i Sydamerika blev oprindeligt udviklet af de romersk-katolske missionærer, som bosatte sig på kontinentet. Med de spanske immigranters indflydelse – og senere også de franske, tyske og italienske – bredte vinforbruget sig til de forskellige sydamerikanske lande.
Uruguay er stadig relativt ukendt vinområde for vinelskere udenfor Sydamerika, men Bernard Magrez fik relativt tidligt øjnene op for landet som vinland. På en af sine utallige rejser mødte han ejeren af et lille lokalt familiedrevet vinfirma. Efter at have undersøgt området og smagt både de rå druer og den færdige vin var Bernard Magrez så imponeret over det forhåndenværende råmateriale og tilhørende potentiale, at han måtte i gang med at producere vin i Uruguay. Han købte derfor for ca. 10 år siden nogle særdeles lovende marker og grundlagde vingården Casa Magrez i byen Juanico, der ligger i Canelones-området. Druetyperne er Tannat, Cabernet Franc og Merlot – dog med primær fokus på Tannat, der har vist sig at give fantastiske vine i Uruguay, der, ligesom Bordeaux, er influeret af Atlanterhavet, men med varmere sommere. Vinene fra Casa Magrez er mørke og tætte – fyldt med frugtintensitet og nuancerigdom og holdt i let genkendelig og autentisk stil.

I Chile fandt Bernard Magrez de optimale marker i Colchagua regionen. Hans vin, Leyenda producers af de bedste Cabernet Sauvignon druer fra hhv. Chile Central og Maipo Valley. Et stilrent og meget præcist smagsudtryk af solmodne druer fra et rigt terroir, der nyder godt af solen og den tørre Stillehavsvind.

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk